2017. december 16. szombat Etelka, Aletta

Parádés hirdetés: te beköltöznél ebbe a budapesti retró lakásba ennyiért?

Olyan ingatlanhirdetésbe botlottunk, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. A számtalan tucatlakás után végre itt egy XV. kerületi gyöngyszem, amellyel nemcsak lakhatáshoz, hanem életérzéshez is lehet jutni. Azt is mutatjuk, hogy mit mond róla az ingatlanszakértő.

Gyakori hiba, hogy az ingatlanhirdetések rémes szöveggel és borzalmas képekkel kerülnek fel a netre, ám most az ilyenek ellentétjét szúrtuk ki a Facebookon. Egy panellakásról van szó, mely a XV. kerületi Páskomliget utcában található, 35 négyzetméteres, 10. emeleti, 1+1 fél szobás, távfűtéses és azonnal költözhető. A bérleti díja havi 95 ezer forint.

Nem az alapjellemzőkből, hanem a leírásból döbbenhetünk rá, hogy egyedi lakással van dolgunk, melynek nemcsak lelke van, hanem eredeti hangulatában vészelte át a rendszerváltás utáni zivataros éveket is.

Mint kagylóban szunnyadó igazgyöngy, úgy bújt meg a lélektelen, modern lakások hirdetései között. Nagymamám gondos és rendszerető ember volt, a lakása is erről árulkodik. 30 év alatt gyakorlatilag csak a tisztítószerek csomagolása követte a trendeket, a berendezés hál’ istennek megmaradt olyan szépnek, ahogy azt egykoron megálmodták

- írja hirdetésében a kiadó, és a leírásból azt is megtudhatjuk, hogy van a lakásban légkondi, ami ugye kicsit rombolja a Kádár-kori összképet, de ez vállalható kompromisszumnak tűnik, ha az elmúlt évek nyári hőhullámaira gondolunk. A hirdetéshez tartoznak képek is, melyek nem cáfolnak rá a szövegre, íme:

Ennyiért, ide?

A kérdés nem az, hogy megéri-e, hanem az, hogy erre van-e szükségünk. Ha a környéken dolgozunk vagy tanulunk, akkor természetes, hogy megpróbálunk a közelben lakni

- mondta el a Pénzcentrumnak Ditróy Gergely, a Portfolio Ingatlandivízió-vezetője, aki hozzátette, hogy

a jelenlegi árak alapján piacinak mondható az ingatlan bérleti díja, így azt javasolta, hogyha valaki beleszeretett a hirdetésben is említett miliőbe, akkor ne habozzon, keresse a tulajt mielőbb!

Mi újság a környéken, ha inkább vásárolnál?

Az elmúlt 12 hónapban növekedett a fővárosban a külső kerületek, illetve az agglomeráció népszerűsége. A 2016-os adatokat az ideiekkel összehasonlítva világosan látszik, hogy egyre többen szeretnének a III., a XV., a XX., a X., a XVII., a XVIII., a XXI., a XIX. és a XXIII. kerületekbe költözni - írtuk meg kedden. Ha jelenleg nincs tőkéd, hogy belevágj egy lakásvásárlásba, akkor ideális lehet számodra, ha kötsz egy lakástakarékpénztár-szerződést, melynek segítségével jelentős állami támogatáshoz juthatsz lakásvásárlási célod megvalósításához.

Pénzcentrum kalkulátora szerint, ha havi 20 ezer forintot szeretnénk megtakarítani egy négy év múlva tervezett lakásvásárlásra, akkor a Fundamenta Lakáskassza az egyik legjobb ajánlat. Eszerint a 120 hónap alatt 3 281 927 forintot lehet megtakarítani az állami támogatással együtt (EBKM 5,04 %). A második legjobb ajánlat az Aegon Lakástakarék Otthon 10, amellyel 3 135 876 forintot lehet megtakarítani. A harmadik helyen azErste Lakástakaréka végzett 3 135 660 forintos megtakarítási összeggel, a negyedik helyen pedig az OTP Lakástakaréka áll 3 135 000 forinttal.

A fenti ingatlanhirdetés teljes szövegét is idemásoljuk, mert elég szórakoztató:

"Kétségbeesetten bóklászol az Ikeában és nem érted, mi történt a világgal?
Sehol egy szép barna linóleum, vagy egy ízléses tájkép. Hová tűntek azok a finom szövésű kanapéhuzatok? Mi lett a színekkel? Minden fehér, meg szürke. Na jó...

Rázd meg magad, az élet cinkostársad, s rád kacsint, óóó, a borús égnek búcsút int! Ez a lakás mindvégig rád várt! Mint kagylóban szunnyadó igazgyöngy, úgy bújt meg a lélektelen, modern lakások hirdetései között. Nagymamám gondos és rendszerető ember volt, a lakása is erről árulkodik. 30 év alatt gyakorlatilag csak a tisztítószerek csomagolása követte a trendeket, a berendezés hál’ istennek megmaradt olyan szépnek, ahogy azt egykoron megálmodták. A globális felmelegedés viszont őt is utolérte, így sajnos bekerült egy klíma, mondanom sem kell, teljesen felborítja az összképet, ezzel együtt kell élni. Van viszont számos olyan tényező, ami feledteti ezt a keserűséget: bakelit lejátszó rengeteg lemezzel, képcsöves tv, linóleum, fel-felbukkanó virágmotívum, vezetékes telefon, faliszőnyeg, házi áldás, és keresztek. Minden szobában, mert ugye jobb félni... Egy ilyen szívmelengető utazás a múltba könnyen elveheti az időérzéked, ezt nagymamám is tudta, amikor 19 db ébresztős kínai kvarcórát vásárolt a lakás minden pontjára. A környék pazar, pár lépésre van a vásárcsarnok, dohánybolt, kajáldák, mozi, Spar, bankok, szingapur, barcelona, new-york. 10. emeleti a lakás, szóval jó a levegő és remek a kilátás. Alapvetően szeretném megőrizni ebben az állapotában, nyilván, ha neked franciaágyra van szükséged, kitaláljuk, hogy hogyan, és megoldjuk. Egyéb kérdésekkel pedig hívj bátran, mondjuk 08:00-22:00-ig. Vagy azután. De előtte ne."

forrás: ingatlan.com
Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Nem kell úgy megijedni, ha hazai repülőre ülsz

A lenti csárton az látszik, hogy Magyarország nagyjából az EU-s átlagot hozza, ha azt vizsgáljuk, hogy az összes, az országban üzemeltetett repülő közül, mekkora a 20 évnél idősebb gépek aránya?...
 

Karácsonyi lapra egy forintot se költs: ezek a tuti módszerek

Horrorárakon lehet kapni a kreatívabb, szebb karácsonyi lapokat a papír-írószer boltokban, úgyhogy itt az ideje otthon készíteni őket, fillérekből. Ehhez mutatok egy videót.  
NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk