6 °C Budapest

Parádés hirdetés: te beköltöznél ebbe a budapesti retró lakásba ennyiért?

2017. szeptember 28. 14:35

Olyan ingatlanhirdetésbe botlottunk, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. A számtalan tucatlakás után végre itt egy XV. kerületi gyöngyszem, amellyel nemcsak lakhatáshoz, hanem életérzéshez is lehet jutni. Azt is mutatjuk, hogy mit mond róla az ingatlanszakértő.

Gyakori hiba, hogy az ingatlanhirdetések rémes szöveggel és borzalmas képekkel kerülnek fel a netre, ám most az ilyenek ellentétjét szúrtuk ki a Facebookon. Egy panellakásról van szó, mely a XV. kerületi Páskomliget utcában található, 35 négyzetméteres, 10. emeleti, 1+1 fél szobás, távfűtéses és azonnal költözhető. A bérleti díja havi 95 ezer forint.

Nem az alapjellemzőkből, hanem a leírásból döbbenhetünk rá, hogy egyedi lakással van dolgunk, melynek nemcsak lelke van, hanem eredeti hangulatában vészelte át a rendszerváltás utáni zivataros éveket is.

Mint kagylóban szunnyadó igazgyöngy, úgy bújt meg a lélektelen, modern lakások hirdetései között. Nagymamám gondos és rendszerető ember volt, a lakása is erről árulkodik. 30 év alatt gyakorlatilag csak a tisztítószerek csomagolása követte a trendeket, a berendezés hál’ istennek megmaradt olyan szépnek, ahogy azt egykoron megálmodták

- írja hirdetésében a kiadó, és a leírásból azt is megtudhatjuk, hogy van a lakásban légkondi, ami ugye kicsit rombolja a Kádár-kori összképet, de ez vállalható kompromisszumnak tűnik, ha az elmúlt évek nyári hőhullámaira gondolunk. A hirdetéshez tartoznak képek is, melyek nem cáfolnak rá a szövegre, íme:

Ennyiért, ide?

A kérdés nem az, hogy megéri-e, hanem az, hogy erre van-e szükségünk. Ha a környéken dolgozunk vagy tanulunk, akkor természetes, hogy megpróbálunk a közelben lakni

- mondta el a Pénzcentrumnak Ditróy Gergely, a Portfolio Ingatlandivízió-vezetője, aki hozzátette, hogy

a jelenlegi árak alapján piacinak mondható az ingatlan bérleti díja, így azt javasolta, hogyha valaki beleszeretett a hirdetésben is említett miliőbe, akkor ne habozzon, keresse a tulajt mielőbb!

Mi újság a környéken, ha inkább vásárolnál?

Az elmúlt 12 hónapban növekedett a fővárosban a külső kerületek, illetve az agglomeráció népszerűsége. A 2016-os adatokat az ideiekkel összehasonlítva világosan látszik, hogy egyre többen szeretnének a III., a XV., a XX., a X., a XVII., a XVIII., a XXI., a XIX. és a XXIII. kerületekbe költözni - írtuk meg kedden. Ha jelenleg nincs tőkéd, hogy belevágj egy lakásvásárlásba, akkor ideális lehet számodra, ha kötsz egy lakástakarékpénztár-szerződést, melynek segítségével jelentős állami támogatáshoz juthatsz lakásvásárlási célod megvalósításához.

Pénzcentrum kalkulátora szerint, ha havi 20 ezer forintot szeretnénk megtakarítani egy négy év múlva tervezett lakásvásárlásra, akkor a Fundamenta Lakáskassza az egyik legjobb ajánlat. Eszerint a 120 hónap alatt 3 281 927 forintot lehet megtakarítani az állami támogatással együtt (EBKM 5,04 %). A második legjobb ajánlat az Aegon Lakástakarék Otthon 10, amellyel 3 135 876 forintot lehet megtakarítani. A harmadik helyen azErste Lakástakaréka végzett 3 135 660 forintos megtakarítási összeggel, a negyedik helyen pedig az OTP Lakástakaréka áll 3 135 000 forinttal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A fenti ingatlanhirdetés teljes szövegét is idemásoljuk, mert elég szórakoztató:

"Kétségbeesetten bóklászol az Ikeában és nem érted, mi történt a világgal?
Sehol egy szép barna linóleum, vagy egy ízléses tájkép. Hová tűntek azok a finom szövésű kanapéhuzatok? Mi lett a színekkel? Minden fehér, meg szürke. Na jó...

Rázd meg magad, az élet cinkostársad, s rád kacsint, óóó, a borús égnek búcsút int! Ez a lakás mindvégig rád várt! Mint kagylóban szunnyadó igazgyöngy, úgy bújt meg a lélektelen, modern lakások hirdetései között. Nagymamám gondos és rendszerető ember volt, a lakása is erről árulkodik. 30 év alatt gyakorlatilag csak a tisztítószerek csomagolása követte a trendeket, a berendezés hál’ istennek megmaradt olyan szépnek, ahogy azt egykoron megálmodták. A globális felmelegedés viszont őt is utolérte, így sajnos bekerült egy klíma, mondanom sem kell, teljesen felborítja az összképet, ezzel együtt kell élni. Van viszont számos olyan tényező, ami feledteti ezt a keserűséget: bakelit lejátszó rengeteg lemezzel, képcsöves tv, linóleum, fel-felbukkanó virágmotívum, vezetékes telefon, faliszőnyeg, házi áldás, és keresztek. Minden szobában, mert ugye jobb félni... Egy ilyen szívmelengető utazás a múltba könnyen elveheti az időérzéked, ezt nagymamám is tudta, amikor 19 db ébresztős kínai kvarcórát vásárolt a lakás minden pontjára. A környék pazar, pár lépésre van a vásárcsarnok, dohánybolt, kajáldák, mozi, Spar, bankok, szingapur, barcelona, new-york. 10. emeleti a lakás, szóval jó a levegő és remek a kilátás. Alapvetően szeretném megőrizni ebben az állapotában, nyilván, ha neked franciaágyra van szükséged, kitaláljuk, hogy hogyan, és megoldjuk. Egyéb kérdésekkel pedig hívj bátran, mondjuk 08:00-22:00-ig. Vagy azután. De előtte ne."

forrás: ingatlan.com

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm