2020. szeptember 24. csütörtök Gellért, Mercédesz

Gasztromesék néven új rovat indult a HelloVidéken


A Gasztromesék hetente megjelenő cikkei a vidék hagyományos ízeit elevenítik fel, modern, újragondolt, trendi formában. A Gasztromesék ugyanakkor több mint egy hagyományos receptoldal; a rovat szerzőpárosa - a hazai gasztronómiához több szálon is kötődő Szarka Zsófi és Wurmbrandt András - az ételekhez fűződő sztorikba, történelmi érdekességekbe is beavatják az olvasókat.

"Nincs titkos recept, csak hagyomány- valljuk, ezért is tartottuk fontosnak, hogy elindítsuk a HelloVidék új, magazin jellegű receptoldalát. A heti rendszerességgel megjelenő anyagok a magyar vidék ízeit igyekeznek majd bemutatni úgy, hogy szó essen a receptekhez kötődő hagyományokról, és a személyesebb hangvételű történetekről is. Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában"

- foglalta össze az új rovat koncepcióját Nagy Bálint, a Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék lapigazgatója.

A borvacsorákból indultunk ki, mert azt egyébként is rendszeresen csinálunk. Egy jó vacsora összehoz, közösséget épít, és segít kikapcsolni, jól érezni magunkat. Szeretnénk azt erősíteni az emberekben, hogy egészséges dolog jókat főzni és jókat inni, kis utánajárással pedig lehet mindehhez elérhető áron alapanyagot és bort találni. A cikkekben természetesen nemcsak recept- vagy borleírásokra kell számítani, hanem mindig szeretnénk egy kis történetet is megmutatni, egy-egy gasztromesét, az alapanyag származását vagy egy étel megszületésének érdekes történetét, az itallal kapcsolatban pedig a borászt, a borvidéket, a fajtát

- árulta el a szerzőpáros a HelloVidéken megjelent interjúban. Igazi gasztronómiai élményújságírásra számíthatunk tehát, amit természetesen saját fotókkal, adott esetben videókkal, dokumentálnak a szerzők, akiknek feltett szándéka, hogy újra trendivé tegyék a vidék ízeit. Zsófi és András gasztromeséi hetente egyszer, péntekenként jelennek meg a https://www.hellovidek.hu/gasztromesek/ oldalon. Debütáló gasztromeséjük - mely az egyik legismertebb, és talán legmegosztóbb magyar ételről, a lecsóról szól - már olvasható a HelloVidék vadonatúj rovatában.

Jó étvágyat, és jó szórakozást kívánunk!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó