1 °C Budapest

Gasztromesék néven új rovat indult a HelloVidéken

2020. augusztus 7. 09:31

A Gasztromesék hetente megjelenő cikkei a vidék hagyományos ízeit elevenítik fel, modern, újragondolt, trendi formában. A Gasztromesék ugyanakkor több mint egy hagyományos receptoldal; a rovat szerzőpárosa - a hazai gasztronómiához több szálon is kötődő Szarka Zsófi és Wurmbrandt András - az ételekhez fűződő sztorikba, történelmi érdekességekbe is beavatják az olvasókat.

"Nincs titkos recept, csak hagyomány- valljuk, ezért is tartottuk fontosnak, hogy elindítsuk a HelloVidék új, magazin jellegű receptoldalát. A heti rendszerességgel megjelenő anyagok a magyar vidék ízeit igyekeznek majd bemutatni úgy, hogy szó essen a receptekhez kötődő hagyományokról, és a személyesebb hangvételű történetekről is. Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában"

- foglalta össze az új rovat koncepcióját Nagy Bálint, a Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék lapigazgatója.

A borvacsorákból indultunk ki, mert azt egyébként is rendszeresen csinálunk. Egy jó vacsora összehoz, közösséget épít, és segít kikapcsolni, jól érezni magunkat. Szeretnénk azt erősíteni az emberekben, hogy egészséges dolog jókat főzni és jókat inni, kis utánajárással pedig lehet mindehhez elérhető áron alapanyagot és bort találni. A cikkekben természetesen nemcsak recept- vagy borleírásokra kell számítani, hanem mindig szeretnénk egy kis történetet is megmutatni, egy-egy gasztromesét, az alapanyag származását vagy egy étel megszületésének érdekes történetét, az itallal kapcsolatban pedig a borászt, a borvidéket, a fajtát

- árulta el a szerzőpáros a HelloVidéken megjelent interjúban. Igazi gasztronómiai élményújságírásra számíthatunk tehát, amit természetesen saját fotókkal, adott esetben videókkal, dokumentálnak a szerzők, akiknek feltett szándéka, hogy újra trendivé tegyék a vidék ízeit. Zsófi és András gasztromeséi hetente egyszer, péntekenként jelennek meg a https://www.hellovidek.hu/gasztromesek/ oldalon. Debütáló gasztromeséjük - mely az egyik legismertebb, és talán legmegosztóbb magyar ételről, a lecsóról szól - már olvasható a HelloVidék vadonatúj rovatában.

Jó étvágyat, és jó szórakozást kívánunk!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm