2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Döbbenetes, hogy megdrágult pár év alatt a Balaton: a félmilliós négyzetméterár sem ritka


A balatoni ingatlanárak az elmúlt években rendre meghaladták az országos átlagot. A Balatonkenesén lévő családi házak esetében volt a legnagyobb a drágulás: 220 ezer forintról 487 ezer forintra nőtt a négyzetméterenkénti ár.

A Balaton mellett fekvő ingatlanok ára sokat emelkedett az utóbbi években, a csúcstartó Zamárdi és Tihany - írja az Infostart. A balatonföldvári és a fonyódi házak még mindig némileg olcsóbbnak számítanak a többi településhez képest: 2015-ben 195-210 ezer forintos négyzetméterár között kínálták eladásra a házakat, míg mára 316-340 ezer forintra nőtt az ár.

A siófoki árak is jelentősen nőttek, öt évvel ezelőtt még csak 255 ezer forintos átlagos négyzetméterenkénti áron lehetett ingatlant vásárolni, de mára ez az összeg 480 ezer forintra emelkedett négyzetméterenként. A legdrágábbnak Tihany számít, 621 ezer forintos négyzetméterenkénti árral, Zamárdiban pedig 565 ezerre nőtt a 2015-ös 344 ezerről a családi házak négyzetmétereként ára.

A legtöbb településen több mint duplájára emelkedtek az átlagárak a tégla építésű lakások esetében is. Tihany területén 2015-ről 2020-ra 500 ezerről több mint egymillió forintra emelkedtek a téglalakások négyzetméter átlagárai, míg Zamárdiban öt év alatt 525 ezerről 1,1 millió forintra ugrott az ár. Siófokon és Balatonföldváron is megduplázódtak az átlagárak..

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.