13 °C Budapest
Két földrengés is volt az éjszaka: nagyon megijedtek ebben a vidéki városban, itt vannak a részletek

Két földrengés is volt az éjszaka: nagyon megijedtek ebben a vidéki városban, itt vannak a részletek

MTI
2023. május 23. 09:35

Két földrengés is volt hétfő este Romániában, a magyar határ közelében. A földmozgást Békéscsaba környékén is érezték.

Közepes, 4,9-es erősségű földrengés történt hétfőn este Románia nyugati részén, Arad megyében, a magyar határ közelében - írta a román Országos Földtani Intézetre (INFP) hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A földmozgás helyi idő szerint 20 óra 46 perckor következett be 15 kilométeres mélységben, Aradtól 24, Temesvártól 45, Békéscsabától 77 és Resicabányától 89 kilométeres távolságra. Az Arad megyei Aradon hírportál szerint a földmozgás fészke  Lippa körzetében, Ópálos (Paulis) település közelében volt. A földmozgást Kolozsvár térségében is érezni lehetett.

A hétfő esti romániai földrengés helyszínéhez legközelebb eső, 5,7-es erősségű földmozgás február 14-én történt az olténiai Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben. Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közölte, hogy eddig nem érkezett bejelentés az 112-es sürgősségi hívószámon esetleges sérültekről, jelentős anyagi kárról. Az IGSU operatív csapatai hétfőn este helyszíni szemlét tartanak az érintett megyékben, hogy felmérjék a keletkezett kárt - írta a News.ro hírügynökség.

Aztán hétfő este helyi idő szerint 21:55 perckor újabb földrengés volt, 4,2-es magnitúdóval az előző rengés közelében, Aradtól mintegy 14 kilométerre - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. Az obszervatóriumba eddig Békéscsabáról érkeztek bejelentések, károkról továbbra sincs tudomásuk. Károkról akkor sem érkezett bejelentés. Az obszervatórium szerint elképzelhető, hogy több, határ menti magyarországi településen is érezték a földrengést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem