0 °C Budapest
Chicken wings in a air fryer on a kitchen counter

Neked is van ilyen konyhai eszközöd otthon? Lehet, hogy súlyos veszélyben vagy!

2022. december 5. 15:34

Ijesztő mértékben megnőtt a konyhai eszközök által okozott balesetek száma 2022-ben, és nem csak hazánkban, de számos már országban is.

Egy összesítés világít rá arra, hogy míg régebben a sütők, mosogató- és moógépek számítottak a legveszélyesebb háztartási gépeknek, addig úgy tűnik, hogy erre listára feliratkozott a hazánkban is egyre népszerűbb air fyrer. Egy brit biztonsági szakértő cikkéből derül ki, hogy ezek az eszközök ebben az évben 2400-nál több balesetet okoztak a brit háztartásokban.

Az air fyrerek működési elve egyszerű: olaj helyett forró levegővel készülnek benne a sült vagy akár főtt ételek, a baleseteket az okozza, hogy az emberek nem elég körültekintőek, mikor a szerkezet jelzése után felnyitják azt, hogy kivegyék az elkészült ételt.

Mint kiderült, a legveszélyesebb eszköznek még mindig a sütő számít, aztán következik a grillező, a mikrohullámú sütő, illetve a mosó- és mosogatógépek. Ezek a háztartási gépek több tízezer balesetért felelősek minden évben az egyesült királyságban, erre a listára iratkozott fel az air fryer, ami 2 ezer feletti balesetet okozott idén.

Az összesítés megjegyzi, hogy sok az égési sérülés, de az is előfordul, hogy a felcsapó gőzök okoznak nagyon nagy bajokat. A szakértő ezért megjegyzi, hogy ahogyan a többi, már régebben a háztartásunkban lévő gépek esetében, az air fyereket sem szabad megszokásból kezelni, hanem fokozott óvatosság kell a használatukhoz - különösen, ha kisgyerekek is vannak a háztartásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?