Ex-soviet concrete block houses in eastern-europe

Tömegével bukják a magyarok az ingatlanjaikat: itt vannak a számok, brutális a tendencia

2022. augusztus 23. 20:03

Mindössze két hónapja értek véget a moratóriumok, de már ezer feletti az elárverezett ingatlanok száma -  tudta meg az RTL Klub Híradója.

1100 ingatlant árvereztek el azóta, hogy június 15-én, vagyis alig több mint két hónapja véget ért a kényszerárverezési, valamint a kilakoltatási moratórium- A családok kasszáját elég érzékenyen érinti az infláció, de nem tesz jót az alapkamat folyamatos emelkedése sem - ha pedig eltörlik a kamatstopot a lakáshiteleknél, még rosszabb lehet a helyzet.

Mint az RTL a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól megtudta, az 1100 ingatlan csaknem ötöde annak a mennyiségnek, amennyit mindeddig évente értékesítettek ilyen módon, vagyis komoly tempóban zajlanak a kényszerárverezések. A szakértők szerint hiába nagyon magas ráadásul ez a szám, még ez sem mutatja teljesen az érintettek pontos arányát és számát.

Ez a szám nem mutatja a problémával érintettek teljességét, mivel minket csak budapestiek vagy olyanok érnek el, akik otthonosan mozognak az interneten

 - közölte a portállal az Utcajogász Egyesület. Mint mondják: az ügyfelek nagy része nem is a kilakoltatás ténye miatt fordul hozzájuk, hanem azért, hogy a végrehajtás felfüggesztéséről kérjenek információkat. Attól is lehet tartani, hogy a hiteleket nem fizetők, amiett gyorsan nehéz helyzetbe kerülők 5 százalék föle fog emelkedni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?