0 °C Budapest

Címke: lefoglalt ingatlanok árverése (12 cikk)

Magyar Nemzet | 2012. november 12. 08:34

Pörög az elektronikus árverés

Egyre népszerűbb a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus árverése, s évről évre nő az így megvásárolható ingóságok, valamint ingatlanok száma.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 6. 08:33

Filléres ajánlatok a NAV árverésein

Jelenleg mintegy 900 ingó vagyonelemet érintő aktív árverés fut a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A statisztikák szerint egyre több az elektronikus árverezés, melyeken a cégektől lefoglalt vagyontárgyakat lehet megvásárolni.

Pénzcentrum | 2009. június 16. 12:32

Jogaink..., ha már küszöbön a végrehajtó

Mint adózók, általában tisztában vagyunk azzal, hogy mit is hozhat számunkra a be nem fizetett adó vagy a ki nem egyenlített közteher: végrehajtást. Azzal viszont sokan nincsenek tisztában, hogy pontosan mit is jelent számukra az adóvégrehajtás, milyen jogaik vannak akkor, ha bankszámlával szemben inkasszó érkezik az APEH-től, vagy ha az adóvégrehajtó csenget be hozzá. Pedig a vállalatok likviditási helyzetét jelentősen befolyásolja például az APEH-el szembeni fizetési kötelezettség teljesítésének időpontja, s a helytálló jogorvoslatokkal akár időt is nyerhet egy társaság, a számla kiegyenlítéséhez.

Pénzcentrum | 2009. május 14. 09:02

Ingatlan árverések: városi legenda a filléres lakás!

Hazánkban összesen mintegy öt-hat cég foglalkozik a bankok által lefoglalt ingatlanok árverezésével, arról azonban nincsenek statisztikák, hogy mekkora lehet az árverések útján piacra kerülő ingatlanállomány. Becslések szerint több száz lakásról lehet szó.

Pénzcentrum | 2009. január 20. 13:15

Üzletrészek és ingatlanok is "e-kalapács" alatt

Teljessé vált az elektronikus árverésre kerülő vagyontárgyak köre, mert 2009. január 1-jétől az üzletrészek és ingatlanok is értékesíthetők elektronikus liciten. Az ingatlanok magasabb értéke miatt emelkednek a licitküszöbök is.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 19. 09:34

Egymillió adózó közel 1500 milliárd forinttal tartozik az APEH-nak

Az adóhatóság 1,1 millió adóstól összesen 1444 milliárd forintot követel - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában. A július végi adatok szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a kintlevőségek beszedése miatt közel negyedmillió adózó ellen folytat eljárást. Az első hat hónap tapasztalata alapján sikeresnek mondható a lefoglalt ingóságok internetes árverése.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 4. 13:05

Az internet elintézte az árverési maffiát

Dolgoznak az adózás rendjéről szóló törvény módosításán, hogy ingóságok mellett ingatlanokat is online liciten adhasson el az adóhivatal. A elektronikus árverés idén kezdődött, és az első félévben már 200 milliós pluszt hozott az államkasszának; voltak olyan autók, amelyekre több mint 450-szer licitáltak. Bár ügyeskedni így is lehetne, még senki nem próbálta meg.

Pénzcentrum | 2007. december 27. 09:00

Autót féláron az APEH-től - Januártól már online is licitálhatsz

Az anonimitásban bízik az APEH. Azt várják, hogy az adótartozás fejében lefoglalt ingóságok árverezésén törzsvendégnek számító, úgynevezett árverési cápák a januárban induló online akciós rendszerrel nem tudnak majd mit kezdeni. Mint megtudtuk, az internetes árverési rendszert most tesztelik, tehát a jövő év elején valóban el is indíthatják - írja a Népszabadság.

Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm