26 °C Budapest
Woman washes hands under water spigot.

Drámai a helyzet a vízhiánnyal küzdő településen: súlyos milliárdokba kerül a végleges megoldás

2022. július 3. 20:45

A magyarországi víziközmű-hálózat rossz állapotára hívja fel a figyelmet a Víz Koalíció nevű szakmai szervezet. Alulfinanszírozott az ágazat, egyebek mellett ez okozhatta szerintük a solymári vízhiányt. Nyílt levelet is írtak erről a település országgyűlési képviselőjének - derül ki az RTL Híradó riportjából.

Öt nap után tegnap először folyt víz a csapból a solymári kertben, a település országgyűlési képviselője azt mondta, nem tudja megígérni, hogy a vízellátás folyamatos marad, nem megfelelő ugyanis a környék infrastruktúrája. Szerinte fejlesztésre van szükség, ez a 17 milliárd forintos beruházás azonban csak 2024-ben indulhat meg.

A 7 civil szervezetből és 5 vízügyi szakszervezetből álló Víz Koalíció nevű szakmai szervezet nyílt levelet írt a politikusnak, mert nem értenek vele egyet. Szerintük az ágazat évek óta finanszírozási gondokkal küzd az egész országban és nem a háború, hanem ez akadályozza a fejlesztéseket.

Homoki Andrea, a szervezet alapítója az RTL Híradónak arról beszélt, hogy az ágazatban 2012-ben történt egy rezsicsökkentés, ezután 2013-ban 10 százalékkal visszavették az árakat, ez pedig azt jelenti, hogy 2022-ben a vízszolgáltatást 2019-es áron kapjuk. A másik probléma a szakértő szerint a közmű adó, amit 2013-ban vezettek be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?