13 °C Budapest
cleaning

Kiderült a takarítás-titok: rengeteg magyar belátta, az egészségük érdekében ezt meg kell csinálni

MTI
2021. október 14. 15:55

2021. október 19-ig tart a Tudatos Vásárlók Egyesülete által meghirdetett #ÖkoTakarítás hónapja kampány, melynek célja, hogy bebizonyítsa: nem kizárólag erős vegyszerekkel lehet otthonunk higiénikus és biztonságos. Ennek keretében támogatják újabb Tiszta otthon ÖkoKörök indulását, melyeknek résztvevői kiscsoportos, személyes élményeken keresztül tanulják meg, hogyan lehet egészségesebben és környezetkímélőbben tisztán tartani az otthonunkat, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és szemétkupacot.

Az Egyesület mérései azt mutatják, hogy a programban 2019 óta elért mintegy 500 háztartás az ÖkoKör találkozók után akár egy évvel is megtartotta zöld szokásait, környezetkímélőbben élt, 20%-kal kevesebb tisztítószert tartott a lakásban, mint az ÖkoKör végén, és 50%-kal több minősített ökoszert vagy alternatív, környezetkímélő takarítószert (pl. ecet, mosószóda) használt.

A magyarok 88%-a aggódik a tisztítószerekben lévő vegyi anyagok egészségi, 87%-uk pedig a környezeti hatásuk miatt. Éppen ezért egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a környezetbarát és egészségkímélőbb vegyszerek és zöld takarítási praktikák iránt. Ezt alaposan kihasználják a gyártók, amikor megpróbálnak felülni a zöld hullámra. Az Egyesület honlapján részletes elemzés található a piaci ökotrendekről, és a különböző zöldre festési praktikákról. A most induló ÖkoKörök azt célozzák, hogy a résztvevők a jövőben tudatosabban nyúljanak a polcon lévő termékekhez és kevesebb vegyszerrel oldják meg a takarítást otthonukban.

OS

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm