9 °C Budapest
Scenic aerial view of Budapest city skyline at sunset seen from the top of St. Stephens Basilica, Budapest, capital city of Hungary.

Még az ingatlanpiacot is megrengette a válogatott: a lakáskeresők is Szalaiékat figyelték

2021. június 25. 15:34

A Németország-Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésen mutatott bravúros játékot és eredményt olyan sokan követték, hogy ezalatt az ingatlanpiaci kereslet is érezhetően visszaesett. A mérkőzés ideje alatt az eladó és kiadó ingatlanok iránt érdeklődő férfiak száma több mint 30 százalékkal, de a nőké is 20 százalékkal csökkent az előző hét azonos időszakához képest.

A magyar érdekeltségű sportesemények “szinte mindent visznek”, így történt ez a most zajló Európa-bajnokság legfontosabb mérkőzésén. Bár a portugál és a francia válogatott elleni meccs alatt is némileg visszaesett az eladó és kiadó ingatlanok iránti érdeklődés, a német válogatott elleni - bravúros döntetlennel zárult - szerdai találkozó idején még látványosabb volt a mérkőzés vonzereje - közölte az ingatlan.com.

A mérkőzés napján összesen 239 ezer látogató nézett körül az eladó és kiadó lakások között és 2,4 millió oldalt töltött le az ingatlan.com-on.

Ezzel szemben egy héttel korábban, vagyis az előző szerdán 242 ezer látogató fordult meg az ingatlan.com oldalain és 2,55 millió letöltést generáltak. A mínusz egyedül a focimeccs idején látott látogatottság csökkenéssel magyarázható.

Nemcsak a férfiak, de a nők is

Külön érdekesség, hogy a mérkőzés iránti érdeklődés szempontjából alig volt különbség férfiak és a nők között.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ingatlan.com látogatóinak nemek szerinti bontásból kiderül ugyanis, hogy a meccs idején az ingatlanpiaci kínálatot böngésző nők körében 20 százalékos volt a visszaesés, a férfiak száma pedig 30 százalékkal csökkent az előző szerda azonos időszakához képest.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem