Scenic aerial view of Budapest city skyline at sunset seen from the top of St. Stephens Basilica, Budapest, capital city of Hungary.

Még az ingatlanpiacot is megrengette a válogatott: a lakáskeresők is Szalaiékat figyelték

2021. június 25. 15:34

A Németország-Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésen mutatott bravúros játékot és eredményt olyan sokan követték, hogy ezalatt az ingatlanpiaci kereslet is érezhetően visszaesett. A mérkőzés ideje alatt az eladó és kiadó ingatlanok iránt érdeklődő férfiak száma több mint 30 százalékkal, de a nőké is 20 százalékkal csökkent az előző hét azonos időszakához képest.

A magyar érdekeltségű sportesemények “szinte mindent visznek”, így történt ez a most zajló Európa-bajnokság legfontosabb mérkőzésén. Bár a portugál és a francia válogatott elleni meccs alatt is némileg visszaesett az eladó és kiadó ingatlanok iránti érdeklődés, a német válogatott elleni - bravúros döntetlennel zárult - szerdai találkozó idején még látványosabb volt a mérkőzés vonzereje - közölte az ingatlan.com.

A mérkőzés napján összesen 239 ezer látogató nézett körül az eladó és kiadó lakások között és 2,4 millió oldalt töltött le az ingatlan.com-on.

Ezzel szemben egy héttel korábban, vagyis az előző szerdán 242 ezer látogató fordult meg az ingatlan.com oldalain és 2,55 millió letöltést generáltak. A mínusz egyedül a focimeccs idején látott látogatottság csökkenéssel magyarázható.

Nemcsak a férfiak, de a nők is

Külön érdekesség, hogy a mérkőzés iránti érdeklődés szempontjából alig volt különbség férfiak és a nők között.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ingatlan.com látogatóinak nemek szerinti bontásból kiderül ugyanis, hogy a meccs idején az ingatlanpiaci kínálatot böngésző nők körében 20 százalékos volt a visszaesés, a férfiak száma pedig 30 százalékkal csökkent az előző szerda azonos időszakához képest.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24