10 °C Budapest
Fontos változás a védettségi igazolványoknál: mindenkit érint, aki még vár rá

Fontos változás a védettségi igazolványoknál: mindenkit érint, aki még vár rá

2021. május 3. 08:32

Mától időpontfoglalás nélkül lehet védettésgi kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban. Egyébként alig lenne időpont a védettségi kártyával kapcsolatos ügyintézésre: sok helyen csak május közepére lehetett volna foglalni.

Hétfőtől nem kell időpontot foglalni a kormányablakokba, ha valaki a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézne - tájékoztatta az operatív törzs az RTL Híradóját. A csatorna azt követően kereste fel a törzset, hogy több néző is arra panaszkodott, hogy hiába kapták már meg régen az oltásukat, a kártya még mindig nem érkezett meg. A legtöbb kormányablakban egyébként alig lenne időpont a védettségi kártyával kapcsolatos ügyintézésre: sok helyen csak május közepére lehetett volna foglalni.

Egy egészségügyi dolgozó elmondta: januári oltása óta hiába várja a védettségi igazolványát, eredmény nélkül fordult a hivatalokhoz, így nem tudja kihasználni a beoltottaknak járó előnyöket.

A Híradó arra is felhívta a figyelmet, hogy azoknak a magyaroknak nem jár automatikusan az igazolás, akik külföldön kapták meg az oltást, az ő igazolásukat nem fogadják el a magyar hatóságok. Az egyik néző Ausztriában kapta meg az oltását, ő azt mesélte, nemrég ellenanyag-vizsgálatra kellett mennie, és csak ezzel mehetett el az egyik kormányablakba, hogy itthon is érvényesítsék a védettségi igazolványát.

Fotó: Róka László/MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem