A szüreti időszak jellegzetes magyar étele a pincepörkölt, amit régen odalent, a borospincében főztek bográcsban. Na de vajon miért tették ezt és mi mindent használtak...

A nagycsaládos háziasszonyok tanácsa 3 napi főtt ételhez: Vasárnap pörkölt, hétfőn a maradék pörköltből gulyás, kedden a maradék gulyásból bácskai rizses hús - olvasható a HelloVidék friss cikkében.
Nem olyan régóta hívjuk mi ezt az ételt bácskai rizses húsnak, korábban szerb rizses húsnak nevezték, ami valójában a szerb gyuvecs utóda.
Az elkészítésének titka igen egyszerű, a szerdai gulyáslevesből, vagy pörköltből tökéletes rizses hús születik, csupán egy kis rizst kell beleönteni másnap, ami felszívja a gulyás, pörkölt ízes levét, a húskockák pedig elvétve ugyan, de benne maradnak.
Ha érdekelnek a további részletek, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Ingyenes és könnyen elérhető: egyre többen használják a hulladékudvarokat
Aranykuka kampányt indított a MOHU.
-
Vállalkozásod van? Így csökkentheted az áramköltségeket akár harmadával, beruházás nélkül
Szalai Sándort, az E.ON szakértőjét kérdeztük az energiaszolgáltató új tarifacsomagjáról.


