20 °C Budapest
Close-up of man turning tv channel with remote control while enjoying Persian carryout meal at home

Itt a menzák nagy titka: így készül a tökéletes bácskai rizses hús

2021. április 9. 08:15

A nagycsaládos háziasszonyok tanácsa 3 napi főtt ételhez: Vasárnap pörkölt, hétfőn a maradék pörköltből gulyás, kedden a maradék gulyásból bácskai rizses hús - olvasható a HelloVidék friss cikkében.

Nem olyan régóta hívjuk mi ezt az ételt bácskai rizses húsnak, korábban szerb rizses húsnak nevezték, ami valójában a szerb gyuvecs utóda.

Az elkészítésének titka igen egyszerű, a szerdai gulyáslevesből, vagy pörköltből tökéletes rizses hús születik, csupán egy kis rizst kell beleönteni másnap, ami felszívja a gulyás, pörkölt ízes levét, a húskockák pedig elvétve ugyan, de benne maradnak. 

Ha érdekelnek a további részletek, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?