Egy egész falut megvehet a magyar lottómilliárdos: döbbent, mire elég a nyeremény

2021. március 25. 13:02

Március közepén jelentkezett minden idők 5. legnagyobb lottónyereményének tulajdonosa. A szerencsés játékos a 2020. decemberi sorsoláson 3,959 milliárd forinttal lett gazdagabb, és bevallása szerint az összegből egyebek mellett ingatlanvásárlásra is fordít. Szakértők a 2019-es és 2020-as, a NAV forgalmi adatai alapján azt vizsgálják meg, hogy mire lenne elég a közel négymilliárd forintos nyeremény, amennyiben azt teljes egészében ingatlanokba fektetné a nyertes.

2, 19, 27, 29, 86: ez az öt szám decemberben 3,959 milliárd forintot ért a lottón. A szerencsés játékos március közepén jelentkezett az ötöslottó történetének 5. legmagasabb nyereményéért, ami első hallásra talán felfoghatatlanul magas összegnek tűnik, de az ingatlanpiacon közel négymilliárd forint sem elég mindenre. A legfrissebb és a 2019-es OTP Lakóingatlan Értéktérkép adatainak összevetésével képet kaphatunk arról, hogy mekkora ingatlanvagyonra tehetne szert valaki ebből az összegből és kísérletet tehetünk annak vizsgálatára is, hogy a koronavírus járvány és az ingatlanpiac év végi megtorpanása mennyire befolyásolta a közel négymilliárd forintos lottófőnyeremény vásárlóerejét egy év alatt (a 2019 teljes évre vonatkozó, míg 2020 esetében az eddig beérkezett NAV forgalmi adatok alapján).

"A 2020-as év vonatkozásában még nem rendelkezünk végleges adatokkal és bár településenként, valamint ingatlantípusonként is megfigyelhetőek elmozdulások, azt elmondhatjuk, hogy a koronavírus járvány és az ingatlanpiaci megtorpanás sem befolyásolta alapvetően a lottójátékos ingatlanpiaci lehetőségeit" - mondta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Átlagosan 125 fővárosi lakás...

A budapesti átlagár 635 ezerről 653 ezer forintra változott, így a számoláshoz egy 50 négyzetméteres lakást alapul véve 2019-ben 126, míg a 2020-as adatok alapján valamivel kevesebb, 123 fővárosi lakást vásárolhatnánk a nyereményből.

A főváros legexkluzívabb kerületeit vizsgálva, az V. kerületben 2019-ben és 2020-ban is 80 (az ország jelenleg legdrágább irányítószám-körzetében, a 1056-osban pedig csak 75) darab 50 négyzetméteres lakást vásárolhatnánk, az I. kerületben viszont 98 helyett tavaly már csak 96 lakásra lenne elég a lottófőnyeremény. Az OTP Lakóingatlan Értéktérkép adatai alapján 2020-ban az árváltozás az olcsóbb, kevésbé frekventált fővárosi kerületek esetében egyértelműen pozitív előjelű volt, így ezeken a környékeken szinte mindenhol kevesebb lakást vásárolhatnánk 2019-hez képest. A legnagyobb változás a X. (163 helyett 148), XVII. (173 helyett 159) és XX. (187 helyett 174) kerületben figyelhető meg.

Nógrád megyében 349 ház...

Ha egy megyére fókuszálunk és célunk a lehető legtöbb ingatlan megvásárlása, akkor Nógrád megye lenne a legjobb választás. Itt az átlagárak emelkedésének ellenére is 349 darab 100 négyzetméteres házat vehetnénk, közel hatszor annyit, mint Budapesten vagy három és félszer annyit, mint Győr-Moson-Sopron megyében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Csak a községi jogállású településeket vizsgálva Nógrád (570) és Bács-Kiskun megyében (438) vásárolhatnánk meg a legtöbb házat, ráadásul az átlagárak csökkenésének köszönhetően többet is, mint 2019-ben. Ugyanakkor a legrosszabbul Győr-Moson-Sopronban járnánk, ahol csupán 130 házra futná a nyereményből, ami ráadásul 16-tal kevesebb, mint 2019-ben, hiszen az átlagár itt tavaly is látványosan emelkedett.

Salgótarjánban közel 600 lakás megvásárlására elég 4 milliárd forint

Az OTP Lakóingatlan Értéktérkép adatai alapján a megyeszékhelyek közül Salgótarján drágult tavaly a legnagyobb mértékben, azonban még így is itt vásárolhatnánk meg a legtöbb, 594 darab 50 négyzetméteres lakást a 4 milliárd forintos nyereményből.
A több éve tartó áremelkedés ellenére is a legolcsóbb nagyvárosok közé tartozó Miskolcon 337, Békéscsabán 330, míg Szolnokon 303 lakásból álló ingatlanbirodalmat építhetnénk. A jelenleg legdrágábbnak számító Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben pedig egységesen nagyjából 190 lakást vásárolhatnánk, mindenhol valamivel kevesebbet, mint 2019-ben.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem