Nagy bajban az egyszülős családok: regetegen kérnek segítséget

Nagy bajban az egyszülős családok: regetegen kérnek segítséget

2021. március 5. 09:02

A szigorítások bejelentése óta megugrott a telefonok és e-mailek száma az Egyszülős Központban - számolt be a szervezet vezetője. Sokan adományért fordulnak hozzájuk, de vannak olyanok is, akik azért, mert elveszítették az állásukat.

A koronavírus-járvány kezdete óta érezhetően megnőtt az Egyszülős Központhoz fordulók száma. A korábban szokásosnak számító jogi segítségnyújtáson, vagy a gyerekek korrepetálásán túl azonban egyre többen várnak segítséget az álláskeresésében, hiszen akik elveszítik a munkájukat, muszáj, hogy minél hamarabb újat találjanak. Nagy Anna, a központ vezetője az InfoRádiónak arról beszélt, a pszichológiai segítségnyújtás mellett az adományok (élelmiszer, gyermekeknek például laptop) iránti érdeklődés is erősödött.

A legújabb szigorítások csütörtöki bejelentését követően érezhetően megugrott az Egyszülős Központhoz beérkező telefonok és e-mailek száma, amiben további segítséget kérnek a szülők. Nagy Anna emlékeztetett, a zárlat őket is hasonlóképp érinti, ezért gyermekfelügyeletben nem tudnak sajnálatosan segíteni, ugyanakkor várhatóan az óvodákban és az iskolákban, a korábbiakhoz hasonlóan, lesz ügyelet. A mostani alkalommal annyiban talán kedvezőbb a helyzet, hogy a vakcináción átesett nagyszülők is besegíthetnek a gyermekfelügyeletben - emelte ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?