13 °C Budapest
Te is kaptál ilyen levelet a Magyar Postától? Átverés, lenyúlhatják a pénzed!

Te is kaptál ilyen levelet a Magyar Postától? Átverés, lenyúlhatják a pénzed!

2020. december 1. 16:51

Kihasználva az ünnepi fennforgást és a megnövekedett rendelésszámot, ismét kéretlen, veszélyes e-maileket küldözgetnek a Magyar Posta nevében. Semmiféleképpen ne kattints a zöld gombra!

Kéretlen e-mailek árasztották el a postafiókokat, méghozzá a Magyar Posta nevében. A vállalat arculati elemeit használó hamis e-mailben csomag átvételéhez kérik a szállítási díj kifizetését. 

 

A levél alján található "Fizessen online" feliratú gomb adathalász weboldalra irányítja a címzett, 

az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak!

A hamis levelek tárgyában "A csomag készen áll a szállításra! | Magyar Posta", feladóként a "Magyar Posta " cím látszik.

Kérjük, hogy ha ilyen gyanús emailt kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra! Felhívjuk a figyelmet, hogy a Magyar Posta nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat

 - válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Magyar Posta.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem ez az első alkalom

Utoljára augusztusban figyelmeztettek hasonló jelenségre, akkor egy látszólag csomagkövetési értesítésnek tűnő linket küldtek, de arra kattintva nem a posta oldalára kerülntek az ügyfelek, hanem egy adathalász felületre.

Jó tudni, hogy az e-mailben érkezett csalási kísérleteket könnyebb lehet ezek alapján felismerni:

  • Egy közismert szervezet vagy szolgáltató által kiküldött valódi és hiteles értesítés mindig egységes szövegezésű, azaz nem keveredik benne a tegező és a magázó stílus.
  • A feladó e-mail címe kattintás nélkül is olvasható, így rögtön gyanakodjunk, ha nem a szervezet vagy szolgáltató hivatalos levelezőrendszeréből, e-mail címéről érkezik az üzenet, vagy a megadott link nem az adott cég vagy szervezet hivatalos honlapjára visz.
  • A szolgáltató vagy szervezet hiteles levelének vagy értesítésének a megjelenése egységesen felépített, és a szervezet hivatalos arculati elemei láthatók benne.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?