A kiberbűnözők törekednek arra, hogy kihasználják a megnövekedett forgalmat.
A legjobb gyümölcskenyér receptek: karácsonyi gyümölcskenyér recept, gyümölcskenyér egyszerűen
Íme a legfinomabb gyümölcskenyér recept, azaz a legizgalmasabb karácsonyi gyümölcskenyér recept, amit mind kezdőknek, mind haladóknak bátran merünk ajánlani. A legjobb gyümölcskenyér receptek egy helyen: mutatjuk, hogyan készül az aszaltgyümölcsös karácsonyi gyümölcskenyér egyszerűen, igazi ünnepi finomságok használatával!
A gyümölcskenyér az ősz és a tél egyik kedvenc csemegéje, karácsonykor pedig a karácsonyi gyümölcskenyér az ünnepi asztal elengedhetetlen tartozéka. Mindegy, hogy reggelire fogyasztjuk egy kis vajjal, lekvárral, vagy egy kiadós lakoma után édes desszertként, a gyümölcskenyér recept mindenképp telitalálat. A gyümölcskenyér előnye amellett, hogy hihetetlenül finom és energiában gazdag, az, hogy sokáig eláll: akár több, mint egy hétig is fogyaszthatja a család, a jó gyümölcskenyér nem lesz penészes.
Ha a megfelelő arányokat eltaláljuk, a gyümölcskenyér tésztájában túlsúlyban vannak az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak, így a tészta a benne található, cukros, zsíros textúrájú alapanyagoknak köszönhetően a kiszáradásra is kevésbé hajlamos. Cikkünkben leírjuk, hogyan készül az epikus, eredeti gyümölcskenyér, mi a karácsonyi gyümölcskenyér recept titka, illetve milyen arányban adjuk hozzá a puha, édes és a roppanós hozzávalókat!

Eredeti gyümölcskenyér recept
A tökéletes gyümölcskenyér lényege, hogy minél többféle hozzávalót használjunk, hogy a gyümölcskenyér íze lehetőleg a leggazdagabb, legváltozatosabb legyen! Nézzük, milyen hozzávalók kellenek a gyümölcskenyér receptek elkészítéséhez!
A gyümölcskenyér hozzávalói
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 db tojás
- 2 dl tej
- ½ cs sütőpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vegyes aszaltgyümölcs (barack, szilva, papaya stb.)
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg dió
- 5 dkg mandula
- 5 dkg darabolt étcsokoládé
- 2 ek rum vagy rumaroma
- 1 citrom reszelt héja

A gyümölcskenyér recept elkészítése
- Egy tálban keverjük össze a mazsolát és a szabadon kiválasztott más aszaltgyümölcsöket a dióval és a mandulával, amelyeket használhatunk egészben, darabolva, vagy akár finomra zúzva is, attól függően, hogyan szeretjük.
- Locsoljuk meg a magvakat és a gyümölcsöket a rumaromával és a tejjel, majd hagyjuk állni néhány órán át, hogy jól megszívják magukat.
- A vajat robotgép segítségével keverjük habosra a tojással, a cukorral, végül reszeljük bele egy citrom héját és szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Keverjük őket össze alaposan, adjuk hozzá a csokoládét is!
- A magvakat és a gyümölcsöket, amik ez idő alatt átvették a rumos ízt és megduzzadtak a tejtől, forgassuk egy kevés lisztbe, majd keverjük a tésztához (ha maradt alatta lé, azt öntsük le). A lisztezés célja, hogy a hozzávalók ne süllyedjenek le a gyümölcskenyér aljára.
- A sütőformát vajazzuk és lisztezzük ki, majd öntsük bele a gyümölcskenyér nyers masszáját. 180°-on süssük pirosra körülbelül 45 perc alatt. Villapróbával teszteljük!
- Borítsuk ki egy tálcára a gyümölcskenyeret, takarjuk le konyharuhával, így hagyjuk kihűlni.
- Tálalás előtt a gyümölcskenyér külsejét forgassuk porcukorba, hogy igazán ünnepi külsőt kapjon!
A gyümölcskenyér receptek variálhatósága
A gyümölcskenyér receptek sajátossága, hogy teljes mértékben ízlésünkre formálhatjuk azt. Van, aki azt szereti, ha szinte tömény gyümölcsbe és dióba harap, míg vannak, akik szerint az igazi gyümölcskenyér recept a tésztát hangsúlyozza. A gyümölcskenyér recept természetesen elkészíthető kalácsosabb, kelt tésztával is, mi pusztán egy egyszerű, ám mégis ínycsiklandó gyümölcskenyér recept alternatívát kínálunk azok számára, akik a télies, ünnepi hangulatot egy eredeti édességgel szeretnék teljessé tenni. Jó étvágyat!
A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.
Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.
Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.
Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.
-
A Black Friday után itt a Green Friday: mutatjuk, milyen akciók várnak
A túlfogyasztásra hívja fel a figyelmet a Mastercard kampánya.
-
Új trendek a csapatépítésben, egyre messzebb utaznak a cégek
A rendezvénypiac aktuális helyzetéről Vígh-Guttmann Barbarát, az Adventor Hotel Kft. értékesítési vezetőjét kérdeztük.
-
Karácsonyi készülődés a PENNY-vel (x)
Szívhez szóló videóval is köszönti a vásárlókat az üzletlánc
- Androidos telefonokat most kell frissíteni – súlyos hibát szüntetnek meg
- A nyugdíjguru szerint az idén 60 milliárdot spóroltak a nyugdíjasokon
- Régen látott jelenség bukkant fel a Balatonnál és a Velencei-tavon
- Jó hír jött a villanyszámláról
- "Keeeviiiin!!!" - Kiderült, melyik tévé adja idén karácsonykor
- Időjárás - Megrázza szakállát a Mikulás, de nem mindenhol
Agrárszektor Konferencia 2023
Sustainable World 2023
Mi lesz veled magyar élelmiszer?


