5 °C Budapest
Nem hoz a nyár sem könnyebbséget a szülőknek? Ezekre a táborokra nem számíthatnak

Nem hoz a nyár sem könnyebbséget a szülőknek? Ezekre a táborokra nem számíthatnak

2020. május 8. 09:01

A nyárra tervezett táborok zöme elmarad, egyelőre úgy tűnik, talán augusztusban tudnak majd gyermekeket fogadni. Várható azonban, hogy ha meg is tudnak szervezni egy-egy tábort, valószínűleg kevesebb gyermeket látnak majd vendégül.

A gyermekeknek szervezett nyári táborok megvalósulását még nagy bizonytalanság lengi körül - erről tájékoztatta a Magyar Református Szeretetszolgálat a Magyar Nemzetet. Emlékeztettek arra, hogy minden nyáron több tábort is szoktak szervezni, ilyen például a Nyilas Misi Ösztöndíjasok Tábora a tehetségeknek vagy a napközis programjaik Debrecenben, Ózdon és Kárpátalján a rászoruló fiataloknak.

Ezeket július végén, illetve augusztusban szoktuk megrendezni. Hivatalosan még nem fújtuk le ezeket a táborokat, de természetesen az egészségügyi helyzettől, valamint a korlátozó intézkedésektől függően erre később sor kerülhet. Azt látjuk, hogy ha az eredetileg tervezett időpontokban nem tudjuk megvalósítani a gyermekek táboroztatását, annak későbbi időpontra - például őszre - való áthelyezése nem jelent megoldást

- emelték ki. Emellett azzal érveltek, hogy ezeknek a táboroknak kifejezetten az iskolai szünidő és a nyári szabadidős lehetőségek szolgálnak apropójául.

Az Ökumenikus Segélyszervezet azt közölte augusztusban szeretnének két tábort szervezni az akkor hatályos biztonsági előírásoknak megfelelő körülmények biztosításával. A tervek még természetesen változhatnak - mutattak rá. Hozzátették: az intézményeik addig is folyamatosan segítik a gyermekeket, a munka a járvány miatt zömében online platformokra került át.

A Magyar Vöröskeresztnél jelenleg is egyeztetnek a hatóságokkal a táboroztatási lehetőségek feltételeiről, de nagy valószínűséggel a korábbi évekhez képest kisebb volumenben tudnak vendégeket fogadni és később indulnak az ilyen jellegű programjaik. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt nagy múltra visszatekintő Hétcsoda Élménytáborát viszont idén biztosan nem rendezik meg, függetlenül a korlátozások esetleges enyhítésétől. Ennek oka, hogy a táborban a legnagyobb számban sajátos nevelési igényű gyermekeket fogadnak, gyakran társult betegségekkel is, így mindenki egészségének megóvása érdekében törölték a programot.

A Magyar Honvédség az idén nyáron nem szervezi meg a szokásos táborokat a gyermekek és a családok egészségének védelme és biztonsága érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06