15 °C Budapest

10-ből 9-en inkább bevállalnák a nyelvvizsgát ilyen körülmények között is

2020. április 20. 10:45

A nyelvtanulók körében a járványhelyzet ellenére változatlan igény mutatkozik a nyelvvizsgák iránt. Tízből kilencen szívesen kipróbálnák az otthonról letehető, online nyelvvizsgát, és ugyanilyen arányban rendelkeznek is az ehhez szükséges eszközökkel. A megkérdezettek kétharmada továbbra is komplex vizsgát tenne - ez derül ki az Euroexam International 3.140 nyelvtanulót elérő felméréséből.

A korábbi évek első hat hónapjában mintegy 40-42.000 nyelvtanuló próbálkozott a nyelvvizsga megszerzésével. Az idei év járványhelyzet által érintett hónapjaiban, a nyelvvizsgáztatási főszezonjában is hasonlóan alakult a nyelvvizsga iránti érdeklődés - ez derül ki abból az online felmérésből, amit az Euroexam International 3.140 aktív nyelvtanuló körében végzett el az otthoni online nyelvvizsgáztatás lehetőségét megnyitó kormányrendelet kihirdetése után.

A 3.140 válaszadó több mint háromnegyede (76,6 százaléka) úgy nyilatkozott, hogy idén március és szeptember között tervezett nyelvvizsgázni, mielőtt tudomást szerzett volna a koronavírus-járványról. A válaszadó nyelvtanulók további 12 százaléka ugyan nem tervezett nyelvvizsgát, de ha a sikeres részvizsgáért is pluszpontot kaphatna a felvételin, akkor elgondolkodna rajta. 

Több mint 90 százalék szívesen kipróbálná az otthoni online vizsgát

A felmérés válaszadóinak 96 százaléka szívesen kipróbálná az otthonról letehető online nyelvvizsgát. A válaszadók 62 százaléka szerint a jelenlegi járványhelyzetben számára egyenesen ez lenne a legjobb megoldás. 32 százalék számára fontos szempont, hogy az online vizsga ne térjen el a már megismert nyelvvizsgától, amire eddig papíron készültek. A válaszadók 31 százalékának nagyon fontos lenne, hogy megfelelő segítséget kapjon a számítógépes vizsga megismeréséhez és a gyakorláshoz. A megkérdezettek mindössze 6 százaléka idegenkedik az online vizsgától: 186 nyelvtanuló felelte azt, hogy egy ilyen vizsgába nem merne belevágni.

Tízből kilencen rendelkeznek az otthoni online vizsgához szükséges eszközökkel.

A döntő többség számára az otthoni nyelvvizsgának nem lenne technikai akadálya, hiszen 78 százalék háztartásában van olyan laptop, amelyben van beépített webkamera és mikrofon, további 10 százalék pedig olyan asztali gépet tudna használni, amelyhez külső webkamera és mikrofon csatlakozik. Közülük 93 százalék ráadásul úgy nyilatkozott, hogy egyszerre kettő, kamerával rendelkező eszközt, kamerás-mikrofonos számítógépet és kamerával ellátott mobiltelefont is tudna használni, ha az otthoni nyelvvizsga ezt megkövetelné.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez az adat azért különösen érdekes, mert az otthoni nyelvvizsgák esetében e két eszköz egyidejű használata biztosíthatja a személyes jelenlétű, akkreditált tantermi vizsgákhoz hasonló hitelesség és biztonság megteremtését. A "virtuális vizsgafelügyelő" ily módon a vizsgázó környezetére is ráláthat, ezzel kiküszöbölhetők az esetleges csalások

- mondja Rozgonyi Zoltán, az Euroexam International vezetője. Az Euroexam-felmérés válaszadóinak közel kétharmada úgy nyilatkozott, hogy a közeljövőben komplex nyelvvizsgát szeretne tenni, és a részvizsgát csak 26,3 százalék választaná. A komplex vizsga iránti kiemelkedő érdeklődés azért is figyelemreméltó, mert az idei felvételire vonatkozó könnyítés szerint a tanév során megszerzett sikeres írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsga után is jár a komplex vizsgáért más években megszerezhető többletpont.

NEKED AJÁNLJUK
Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?