20 °C Budapest

10-ből 9-en inkább bevállalnák a nyelvvizsgát ilyen körülmények között is

2020. április 20. 10:45

A nyelvtanulók körében a járványhelyzet ellenére változatlan igény mutatkozik a nyelvvizsgák iránt. Tízből kilencen szívesen kipróbálnák az otthonról letehető, online nyelvvizsgát, és ugyanilyen arányban rendelkeznek is az ehhez szükséges eszközökkel. A megkérdezettek kétharmada továbbra is komplex vizsgát tenne - ez derül ki az Euroexam International 3.140 nyelvtanulót elérő felméréséből.

A korábbi évek első hat hónapjában mintegy 40-42.000 nyelvtanuló próbálkozott a nyelvvizsga megszerzésével. Az idei év járványhelyzet által érintett hónapjaiban, a nyelvvizsgáztatási főszezonjában is hasonlóan alakult a nyelvvizsga iránti érdeklődés - ez derül ki abból az online felmérésből, amit az Euroexam International 3.140 aktív nyelvtanuló körében végzett el az otthoni online nyelvvizsgáztatás lehetőségét megnyitó kormányrendelet kihirdetése után.

A 3.140 válaszadó több mint háromnegyede (76,6 százaléka) úgy nyilatkozott, hogy idén március és szeptember között tervezett nyelvvizsgázni, mielőtt tudomást szerzett volna a koronavírus-járványról. A válaszadó nyelvtanulók további 12 százaléka ugyan nem tervezett nyelvvizsgát, de ha a sikeres részvizsgáért is pluszpontot kaphatna a felvételin, akkor elgondolkodna rajta. 

Több mint 90 százalék szívesen kipróbálná az otthoni online vizsgát

A felmérés válaszadóinak 96 százaléka szívesen kipróbálná az otthonról letehető online nyelvvizsgát. A válaszadók 62 százaléka szerint a jelenlegi járványhelyzetben számára egyenesen ez lenne a legjobb megoldás. 32 százalék számára fontos szempont, hogy az online vizsga ne térjen el a már megismert nyelvvizsgától, amire eddig papíron készültek. A válaszadók 31 százalékának nagyon fontos lenne, hogy megfelelő segítséget kapjon a számítógépes vizsga megismeréséhez és a gyakorláshoz. A megkérdezettek mindössze 6 százaléka idegenkedik az online vizsgától: 186 nyelvtanuló felelte azt, hogy egy ilyen vizsgába nem merne belevágni.

Tízből kilencen rendelkeznek az otthoni online vizsgához szükséges eszközökkel.

A döntő többség számára az otthoni nyelvvizsgának nem lenne technikai akadálya, hiszen 78 százalék háztartásában van olyan laptop, amelyben van beépített webkamera és mikrofon, további 10 százalék pedig olyan asztali gépet tudna használni, amelyhez külső webkamera és mikrofon csatlakozik. Közülük 93 százalék ráadásul úgy nyilatkozott, hogy egyszerre kettő, kamerával rendelkező eszközt, kamerás-mikrofonos számítógépet és kamerával ellátott mobiltelefont is tudna használni, ha az otthoni nyelvvizsga ezt megkövetelné.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ez az adat azért különösen érdekes, mert az otthoni nyelvvizsgák esetében e két eszköz egyidejű használata biztosíthatja a személyes jelenlétű, akkreditált tantermi vizsgákhoz hasonló hitelesség és biztonság megteremtését. A "virtuális vizsgafelügyelő" ily módon a vizsgázó környezetére is ráláthat, ezzel kiküszöbölhetők az esetleges csalások

- mondja Rozgonyi Zoltán, az Euroexam International vezetője. Az Euroexam-felmérés válaszadóinak közel kétharmada úgy nyilatkozott, hogy a közeljövőben komplex nyelvvizsgát szeretne tenni, és a részvizsgát csak 26,3 százalék választaná. A komplex vizsga iránti kiemelkedő érdeklődés azért is figyelemreméltó, mert az idei felvételire vonatkozó könnyítés szerint a tanév során megszerzett sikeres írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsga után is jár a komplex vizsgáért más években megszerezhető többletpont.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm