Őrület, mennyi fejlesztés lesz 2020-ban a Közép-Dunántúlon: itt a lista!

Őrület, mennyi fejlesztés lesz 2020-ban a Közép-Dunántúlon: itt a lista!

2020. január 22. 08:15

Az országos fejlesztési hullám a Közép-Dunántúl megyéit is elérte, és a  természetesen, ami az utóbbi években elkezdődött, idén is folytatódik. A HelloVidék összegyűjtötte, milyen uniós és hazai finanszírozású fejlesztések megvalósulására lehet számítani 2020-ben Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyékben.

A HelloVidék általánosságban felidézi, hogy 2020-ban is folytatódik a Modern Városok Program, vagyis a vidéki nagyvárosok fejlesztése. A program célja, hogy a 23 megyei jogú város magasabb életminőséget tudjon biztosítani a helyi lakosságnak a fejlesztésekkel és az érintett települések ne csak lokális, hanem regionális jelentőséggel is bírjanak.

2020-ban pedig várhatóan újabb 85 milliárdos városfejlesztés valósul majd meg. A program részeként, a régióban Székesfehérváron, Tatabányán, Veszprémben zajlanak gazdasági, ipari, közlekedési, egészségügyi, oktatási, kulturális, sport és egyéb fejlesztések.

De az új esztendő nem csak a nagyvárosoknak ígér jót: folytatódik, sőt bővül a Magyar Falu Program is. Új célterületekkel gazdagodik az eddig ismert program, illetve a civilek is bevonásra kerülnek. Elindul a falusi civil alap a kevesebb mint 5000 lakosú településeken működő, ott székhellyel, telephellyel rendelkező civil szervezeteknek. Ez a keret 5 milliárd forint lesz és pályázati úton kaphatják meg a civil szervezetek.

A konkrét fejlesztésekért olvasd el a HelloVidék cikkét!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45