16 °C Budapest
Óriási bajban Terry Black gyerekei: karácsonyra kikapcsolják náluk az áramot

Óriási bajban Terry Black gyerekei: karácsonyra kikapcsolják náluk az áramot

2019. december 18. 12:30

Továbbra sincs nyugtuk Rácz Károly gyerekeinek, akik most gyámjukkal élnek kint Németországban: bár a 14 éves Fanny nem került állami gondozásba, de a lakásukban ki fogják kapcsolni az áramot, mert nem fogják tudni kifizetni a több mint 200 ezer forintos tartozásukat. A szeptemberben elhunyt Terry Black lánya Magyarországra fog költözni a gyámmal, de ez sem túl zökkenőmentes - fia pedig kint fejezi be a szakiskolát, és már munkát is ajánlottak neki.

Nem karácsonyozhatnak nyugalomban Terry Black gyerekei: Rácz Károly szeptemberben halt meg egy müncheni kórházban, óriási adósságot hagyva Danira és Fannyra. Arról is szó volt, hogy a 14 éves lány állami gondozásba kerül, de erre szerencsére végül nem került sor.

A két fiatal a gyámjával, Árvai Mónikával él Németországban, állandó félelemben és aggodalomban a tartozások miatt. Az asszony a Blikknek elmondta, hogy a német áramszolgáltató Terry Black halála óta nem küldött számlát, ezért a héten kikapcsolják az áramot. 640 euró (211 ezer forint) a tartozásuk, amit ő nem jogosult befizetni, ha telne rá, akkor sem.

Az ünnepeket áram nélkül töltjük. Főzni, mosni sem tudok már a hét végén. Addigra kikapcsolják az áramot

- panaszolta az asszony, aki minden megpróbáltatás ellenére igyekszik széppé varázsolni az árván maradt gyerekek karácsonyát, és a végsőkig küzd értük. Fannyt próbálja Magyarországra hozni, de hiába vannak meg a hivatalos papírok, addig nem teheti ezt meg, míg a lány nem fejezte be az iskola első félévét Németországban. A nő kétségbe van esve, és alig várja, hogy végre hazaköltözzenek.

Dani valószínűleg nem tart az asszonnyal és húgával Magyarországra. A szakmunkásképzőbe járó 18 éves fiú egy autószerelő műhelyben, gyakorlaton dolgozik Münchentől negyven kilométerre, és azt tervezi, hogy Németországban marad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?