21 °C Budapest
Komoly bírságot kaphat, aki ezzel fűt: nem tűzrevaló fajta!

Komoly bírságot kaphat, aki ezzel fűt: nem tűzrevaló fajta!

2019. október 1. 08:15

A fűtési szezon előtt mindenki azon ügyködik, hogy minél hamarabb beszerezze az idei évi tüzelőt. Érdemes azonban figyelni mert, ha nem vigyázunk, és rossz fát választunk, könnyen belefuthatunk akár egy nem kívánt bírságba is - írja a HelloVidék.

A hét második felére már komolyabb lehűlést mondanak, a legfrissebb előrejelzések szerint a hét közepén hidegfront érkezik záporokkal, helyenként zivatarokkal, élénk széllel. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy végérvényesen elindul a fűtési szezon Magyarországon. Így azokra, akik teljesen, vagy részben fával oldják meg otthonuk temperálását, dolgos hónapok várnak.

Persze egyáltalán nem mindegy, hogy honnan szerezzük be az őszi-téli tüzelőt! Ha nem járjuk körbe a témát alaposan, könnyen belefuthatunk egy nem kívánt bírságba. A közösségi oldalakon például idén is megjelentek azok a hirdetések, amelyek fűt-fát ígérnek, csodafaként mutatnak be egy-egy fatípust, alacsony árat és jó fűtőértéket ígérve mellé. Jó példa erre a császárfa. Éppen ezért most annak járt utána a portál, hogy mennyire lehet hinni az internetes reklámoknak: tényleg nevezhetjük csodafának a császárfát?

A teljes cikket a HelloVidék oldalán olvashatod el. KATT!

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35