12 °C Budapest

Horrordrága gyerekjátékok árasztották el a piacot: más ennyiért vesz kocsit

2019. augusztus 24. 13:00

Elképesztő, mennyiért vesztegetik a gyerekeknek való elektromos kisautókat: a legdurvább modellekért simán elkérnek 150-200 ezer forintot is. Ahogy a rendes autóknál, itt is többféle kategória van a terepjárótól a sportkocsiig, továbbá horror áron lehet motort, quadot is vásárolni a gyerkőcöknek. Sokáig ugyanakkor nem tudják használni ezeket: ugyanis 20-30 kiló körül van a súlyhatár.

Őrület, mi folyik a játékpiacon: már nem csak a gyerekpaloták jöttek divatba a módosabb szülők körében, hanem azok a kisautók is, amelyek csak annyiban különböznek a régebbi, hasonló játékoktól, hogy már nem pedállal, vagy lábbal kell őket hajtani, hanem elektromos motor van bennük. Biztosan te is láttál már lurkókat ilyenekkel csapatni az utcán, vagy a játszótéren: na, hát ellentétben a mechanikus meghajtású modellekkel, az elektromos kiskocsik bizony méregdrágák.

Persze, ahogyan a rendes autóknál, itt is különféle kategóriák létezniek: a legalapabb elektromos kisautó, amit a neten találtunk, majdnem 22 ezer forintba kerül - ennyi pénzért a Land Roverről mintázott kiskocsi még zenél is, és egy maximum 23 kilós gyereket bír el. Nagyjából ugyanennyibe kerül egy BMW kismotor is, ami szintén elektromos, ebben már egy 4,5 Ah-s akku van, és maximum 2 km/h-val tud menni - ellenben csak 20 kiló a maximum terhelhetősége.

Egy "belépő szintű" elektromos játéktraktor nagyjából 35-36 ezer forinttól indul, de a luxusautókról mintázott gyerekjátékok még ennél is drágábbak: egy Mercedes terepjáró már 40-45 ezer forint között indul, a német márka kocsijairól mintázott sport-kisautókért pedig alsó hangon 50 ezer forintot kell letenni az asztalra, a kis elektromos quadok pedig 47-50 ezer forint között indulnak. Hasonló méretű kisautók nagyjából 100 ezer forintig bezáróan kaphatók, node ami efölött van...

Mégis ki veszi meg ennyiért?

Átlépve a 100 ezres értékhatárt, már komoly gépekkel találkozhatunk: ennyi pénzért például egy luxus Volkswagent lehet venni, amit már két elektromos motor hajt, kulccsal indul és szülői távirányító is jár mellé - USB-ről pedig még zenét is lejátszik, belülre pedig egy LCD-panelt is raktak. 100 ezer forintért a kiskocsi már 2-8 kilométeres óránkénti sebességgel is tud menni, az akku pedig 1-2 órát bír, ztána 5-12 órát kell tölteni. Viszont ez a drágább modell már a 35 kilós porontyokat is elbírja.

Kicsit többért már komoly gyerek-terepjárókat is lehet venni, 115-120 ezerért már olyan is van, ami kétszemélyes, van benne lengéscsillapító, FM rádió, bluetooth - tehát minden, ami egy nagy, rendes kocsiba is kell. 130 ezerért pedig már profi elektromos krosszmotort lehet vásárolni, amit kimondottan gyerekeknek terveztek.

Íme a "királykategória"

Akinek pedig van fölösleges 150-160 ezer forintja, az már egy kétszemélyes kis sportkocsit is vásárolhat a gyereknek, hogy ne gyalog kelljen lemennie a fagyizóba: ezekben is van minden az USB-n és a bluetooth-on keresztül az LCD-kijelzőig, illetve rengeteg biztonsági funkciót is pakoltak beléjük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha pedig nagyon ciki, hogy a te gyereked mindig alulmarad a gyorsulási versenyben a rózsadombi játszótéren, akkor nincs más megoldás: 260-300 ezer forintért vásárolnod kell egy gyerek gokartot, ami akár 30-35-tel is tud menni - egy átlagos biciklis kb. 15-20 km/órával megy, úgyhogy ezzel a járgánnyal nekik is oda lehet verni. Ha pedig a homokozóban kellene farolgatni, akkor egy profi gyerek quad a megoldás: az ilyenekből nagyjából 300-350 ezerbe kerülnek a legjobbak. Ezeket már tényleg terepre tervezték, és akár 20-25 kilométeres óránkénti sebességre is fel tudnak gyorsulni.

Ennyiért már rendes autót kapsz!

A vicc kedvéért megnéztük a legnagyobb használtautós oldalon, hogy a magyar piacon mit lehet venni egy komolyabb gyerekautó árából. Maximum 350 ezer forintért már 15 éves autókat is hirdetnek az oldalon, például egy Daewoo Kalos, vagy egy Ford KA is belefér a keretbe!

Konkrétan a hirdetési oldalon több mint 5500 kocsit kínálnak a 350 ezres kereten belül, motorból pedig majdnek 1800 hirdetés fut a kereten belül. Van, aki ennyiért a gyereknek vesz játékautót.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm