6 °C Budapest
Ingyenpénz jár rengeteg vidéki településen: csak kérni kell

Ingyenpénz jár rengeteg vidéki településen: csak kérni kell

2019. április 23. 10:02

Habár a nagyvárosok eleve vonzóbbak a letelepedni vágyóknak, mint az esetleg szerényebb lehetőségeket kínáló kisvárosok, falvak, a nagyobb lélekszámú települések is igyekeznek enyhíteni a lakosaik terhein, és próbálják ösztönözni a gyermekvállalást - számol be a Magyar Nemzet. 

Több nagyvárosban biztosítanak kedvezményesen vagy ingyenesen utazási bérletet a szülőnek, akár a várandós anyának is, illetve adnak beiskolázási segélyt, tanszercsomagot, tanévkezdési támogatást a rászorulóknak. Több helyen adnak a szülőknek babacsomagot a gyermekük születésekor, és segítik életkezdési támogatással a családokat.

Egyes nagyvárosokban pedig egyedi kezdeményezésekkel állnak a családok mellé. Pécsett telkeket jelölnek ki olyan családoknak, amelyek gyermeket szeretnének vállalni. A Szolnok hazavár programban részt vevő fiatalokat ötszázezer forinttal támogatják a jász-nagykun-szolnoki megyeszékhelyen.

Ha a letelepült család gyarapszik, babaszületéskor sok helyen egyszeri támogatást kapnak az önkormányzattól, ennek összege jellemzően 10-50 ezer forint. Amikor a gyermekek óvodába mennek, a családoknak több településen szintén juttatnak pénzbeli segítséget. Több helyen létezik iskolakezdési támogatás is, amely az alapfokú intézményekben 7-25 ezer, a középiskolások esetében 15-25 ezer forint; máshol a főiskolások és egyetemisták is kapnak ilyen támogatást.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 19. hétfő
Emma
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?