12 °C Budapest

Hatalmas változás a lakástakarékoknál: ilyen is rég volt Magyarországon

2017. december 24. 17:00

Ezek voltak az 51. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

Hatalmas változás a lakástakarékoknál: ilyen is rég volt Magyarországon

December 15-től jelentősen módosult termékpalettával, és új tarifákkal találkozhatunk a Fundamentánál - szúrta ki a Pénzcentrum. Érdekesség például, hogy már közeli hozzátartozó megjelölése nélkül is duplázhatjuk a havi 20 ezer forintos megtakarítást, bár azt fontos hozzátenni, hogy erre a részre már nem jár az állami kedvezmény. Mindenképp felborzolhatja viszont a piaci állóvizet a pénztár megújult, 3,67 százalékos THM-mel felvehető, fix kamatozású jelzáloghitele, a lakástakarékok konstrukciói ugyanis eddig messze elmaradtak a piacról beszerezhető lakáshitelek kondícióitól. Kíváncsiak vagyunk, mit lépnek minderre a versenytársak. Mutatjuk a részleteket.

A diszkontok nagy trükkje: ezért tarolnak Magyarországon

Már csak néhány hét van karácsonyig, így lassan ideje megtervezni a nagy ünnepi bevásárlást. A családoknak az egyik legnagyobb kihívás ilyenkor mindent a lehető legegyszerűbben és a legjobb áron beszerezni. Ezt a kereskedők is tudják, így az adventi időszakban a teljese gőzzel működő hipermarketek, diszkontláncok és webshopok az utolsó pillanatokig komoly akciókkal várják a vásárlókat. De hol érdemes igazán vásárolni? Segítünk eligazodni az ünnepi bevásárlási lehetőségek útvesztőiben.

Ide menekülnek idén karácsonykor a kőgazdag magyarok

A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak, mindkét ünnep idején teltházzal üzemelnek - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke december közepén. Így néhány nappal az ünnepek előtt kíváncsiak voltunk, lenne-e még esélyünk szállást találni, ha nem otthon szeretnénk ünnepelni.

Tömegeket keresnek: legalább 200 ezres fizetés, és érettségi sem kell

Munka lenne bőven, csak nincs, aki megcsinálja - ez a panasz idén sokszor elhangzott a munkáltatóktól, a munkaerőhiány ugyanis olyan méreteket ölt, amire már jó ideje nem volt példa. Mutatjuk, mely iparágakat sújtja idén legjobban a munkaerőhiány.

Fontos változás a magyar lottósorsolásokon: ezt minden játékosnak tudnia kell

A közeledő év végi ünnepek miatt több lottó játék húzási ideje megváltozik vagy akár teljesen elmarad. Ezen felül a játékba küldési határidők is módosulnak. Az Ötöslottó nem érintett, viszont az 51. heti Hatoslottót például már ma kihúzzák. 

Fillérekért árulja a csúcsbort a Tesco: ezt keresd a címkén az üzletekben

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jönnek az ünnepek, egy palack bor még azoknál a családoknál is az asztalra kerül, akik az átlagos hétköznapokon nem nagyon fogyasztanak alkoholt. Jó hír, hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy jó minőségű italhoz jussunk. A Tescóban most mindössze 3000 forintért igazi borkülönlegességet vásárolhatunk.

Lebukott a magyar postás: így hajigálja a csomagokat kertbe

Újabb kreatív kézbesítési módszerről számolhatunk be egy hazai postás részéről. Olvasónk videójának tanúsága szerint a postás behajítja a kertbe a küldeményt, ahelyett, hogy a postaládába helyezné, vagy ha oda nem fér be, akkor visszavinné azt. Videón az eset.

Ilyen egyszerűen kaszálhatsz te is a Bitcoinnal: így lehet elkezdeni

Az utóbbi időszakban már a csapból is Bitcoin folyik, ami nyilván annak is köszönhető, hogy az idei évben rendkívüli mértékben emelkedett a kriptovaluta értéke. Bár a növekedés egész évben tartott, most december elején valósággal elszállt az árfolyama, néhány nap alatt több ezer dollárt erősödött, meghaladva a 17 ezer dollárt. Az elképesztő emelkedésről szóló híreket látva sokan vannak, akik szeretnének részt venni a szuperpénznek is nevezett kriptovaluta szárnyalásában. Az alábbiakban azt szedtük össze, hogy hogyan lehet hozzáfogni a digitális vagyon felhalmozásához.

Ezeket az elektromos autókat használtan is megéri megvenni

Nem sok kétség férhet ahhoz, hogy az autózás jövőjét az elektromos és a hibrid autók jelentik. Magyarországon is egyre többen keresik a környezetkímélő plug-in hibrideket és a teljesen elektromos meghajtással közlekedő autókat, azonban még az állami ösztönzők segítségével is meglehetősen borsos áron lehet a miénk egy villanyautó. De milyen lehetőségeink vannak, ha használtan vennénk egy ilyen autót? Megéri belefogni a keresgetésbe?

Óriási pénzeket kaszáltak magyarok 2017-ben: mutatjuk, min gazdagodtak

A válságot követő időszakban a magyar lakosság fokozatosan egyre nagyobb megtakarítást halmozott fel. A magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona több mint 18 000 milliárd forinttal növekedett 2010 óta, 2016 végére ez a vagyon meghaladta a GDP 100 százalékát. Ugyanakkor ebben az időszakban korábban nem tapasztalt szintre süllyedtek a lakossági bankbetétek kamatai, így a megtakarításaikat fialtatni vágyó lakosság kénytelen volt más befektetési formák irányában is nyitni, és ezek a folyamatok érdemben nem változtak 2017-ben sem. Az alábbiakban azt gyűjtöttük össze nagyvonalakban, hogy milyen, a megtakarításokat is érintő folyamatok játszódtak le az idei évben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm