8 °C Budapest

Ide menekülnek idén karácsonykor a kőgazdag magyarok

2017. december 19. 12:02

A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak, mindkét ünnep idején teltházzal üzemelnek - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke december közepén. Így néhány nappal az ünnepek előtt kíváncsiak voltunk, lenne-e még esélyünk szállást találni, ha nem otthon szeretnénk ünnepelni.


A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak, mindkét ünnep idején sok hotel teltházzal üzemel - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke néhány nappal ezelőtt.

Az elmúlt években egyre többen utaznak el decemberben. Ha a tavalyi adatokat nézzük, akkor a KSH adatai alapján jól látszik, hogy 2016. decemberében a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 8,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest. Tavaly egyébként a szálláshelyek 2015-höz képest 7,0 százalékkal több, összesen 27,7 millió vendégéjszakát regisztráltak. Ha megnézzük a 2015-ös, decemberi adatokat is, azt találjuk, hogy a kereskedelmi szálláshelyet igénybe vevő belföldi vendégek száma (5 455 780 fő) 8,6 százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma (12 849 687 éjszaka) 6,4 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. A belföldiek átlagos tartózkodási ideje 2,4 éjszaka volt 2015-ben.

Sokan idén is valamelyik magyar hotelben töltik majd az ünnepeket és sokan terveznek utazást a két ünnep között is. Kíváncsiak voltunk, vajon ha ma szeretnénk még szobát foglalni december 23-tól 26-ig, sikerrel járnánk-e. A Szállás.hu foglalásai szerint a legnépszerűbb belföldi célpontok az év végi utazásokkor Hajdúszoboszló, Hévíz, Budapest, Eger, Gyula, Szeged, Zalakaros, Debrecen, Miskolctapolca és Harkány, vagyis főként az fürdővárosok.

Még közel 10 szabad szobánk van erre az időszakra, így aki siet, még sikerrel járhat

- mondta kedden délelőtt a siófoki Hotel Yacht Wellness & Business hotel recepciósa. Azt is elárulta, hogy vannak még családi, vagyis két légterű szobák is. Egy kétéjszakás csomag, december 23-tól 25-ig közel 76 ezer forintból jön ki két fő számára, míg a hároméjszakás csomagért nagyjából 110 ezer forintot kell fizetni. Ha valaki a kiskedvencével érkezne, éjszakánként 4000 forintért őt is magával viheti.

A Hotel Karos Spa Zalakarosnál viszont már hiába próbálkozunk.

Még a héten érkeztek foglalások, így karácsonyra és szilveszterre már teltház van

- mondta a hotel recepciósa kedden a Pénzcentrumnak. Aki viszont a két ünnep között szeretne feltöltődni a wellnesshotelban, az még nem késett el, de érdemes sietni. "Minimum 3 éjszakára kell nálunk foglalni, így ha valaki 27-én érkezne, az még talál szabad szobát" - mondta a szálloda munkatársa. A szobaárak változóak, a kétszemélyes Spa Superior szobák 129 ezer forintért, a kétszemélyes Spa Superior apartszoba 147 ezer forintért foglalható.

A magyar hírességek is szállodában pihennek hétvégén

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője és családja is elutazik az ünnepekre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lefoglaltam egy mezőkövesdi szállást, így most is szállodai karácsonyfát fognak díszíteni a gyerekek

- mondta. nem ez az első év, hogy így ünneplik a karácsonyt, a felesége tavaly várandós volt, és hogy ne kelljen a főzéssel fáradnia, tavaly egy kastélyszállóban töltötték az ünnepet.

Smaltig Dalma, az egyik luxusfeleség szintén szállodában ünnepli majd a karácsonyt, de ők külföldre, Ausztriába utaznak.

A lakosztályunkban minden lesz (...) nem sajnáljuk a pénzt, a szálloda által bekészített fenyőfánk alja tele lesz luxusajándékokkal

 - mondta a Borsnak gyermekruha-tervező.

Te is szívesen elutaznál valahova?

Ha neked is jól jönne egy kis pihenés, de nincs pénzed, akkor érdemes lehet elgondolkodnod, hogy személyi kölcsönből finanszírozod a kiruccanást. Nagyon fontos azonban, hogy csak addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér; egy kölcsön esetén ez azt jelenti, hogy bőven beleférjen a költségvetésedbe a havi törlesztőrészlet. Fontos továbbá, hogy a hozzád leginkább passzoló, így a legolcsóbb konstrukciót válaszd.

A Pénzcentrum kalkulátorával például könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem