Kitálalt Csepregi Éva: elherdálja luxusvilláját, csak szabaduljon már tőle

2017. június 15. 17:01

Nem volt egyszerű, de úgy néz ki, végül eladta tahitótfalui házát Csepregi Éva. A végén már nagyon szabadult volna a háztól, így valószínűleg az eredeti ár töredékéért szállt ki.

Másfél évvel ezelőtt kezdte árulni tahitótfalui házát Csepregi Éva. A Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a 320 négyzetméteres, nyolcszobás, háromgenerációs házat, amihez még egy 1400 négyzetméteres kert is tartozot, 79 millióért dobta piacra az énekesnő.

Idővel engedett az árból, és 59 millióért hirdette a luxusvillát.

Sokáig vacilláltam, de most már végleges a döntésem. Túl nagy a ház, és beláttam, hogy rossz benne nekem egyedül. Valóban áron alul kínálom, de nem érdekel, csak sikerüljön végre már eladnom

- nyilatkozta akkor a Riposztnak.

Arról, hogy végül mennyiért tudta eladni az ingatlant, nem árulta el a lapnak. Úgy fogalmazott, a hivatalos ügyintézés még nem tart abban a stádiumban, hogy mondhasson róla bármit is. "De a nehezen túl vagyok" - nyilatkozta az énekesnő.

Dübörög a lakáspiac

Igaz, hogy sokat kellett rá várnia, de Csepregi Éva példája is jól mutatja, hogy vidéken is dübörög a lakáspiac. A legtöbben persze nem tudják finanszírozni a lakást hitel nélkül. Nem könnyű viszont megtalálni a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót, ráadásul a bankok ajánlatai között akár több milliós eltérések is lehetnek.

A Pénzcentrum kalkulátorával megnéztük, ha 15 milliót vennénk fel 15 évre, egy 25 milliós lakás megvásárlásához, és az igazolható jövedelmünket a hitelt nyújtó bankhoz utalnánk, milyen ajánlatok közül választhatnánk. A teljes hiteldíj mutató (THM) alapján a K&H bank üzleti feltételű forint lakáshitele a legjobb választás. Így a havi törlesztőnk 99 666 forint lenne 2,58 százalékos THM mellett, és végül 18 069 428 forintot kellene visszafizetni.

{{BANKRACIOBANNER_LAKAS}}

A Gránit Bank Lakáshitele is jó választás lehet. Ha ezt választjuk 101 152 forintos törlesztőrészlettel kell számolnunk, a THM 2,71 százalék, és a visszafizetendő összeg 18 226 226 forint. Ha az MKB Kamatkövető Forint Lakáshitelét választjuk, 2,80 százalékos THM mellett a havi törlesztőnk 101 487 forint lenne, a visszafizetendő összeg pedig 18 342 396 forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Segíthet az LTP is

A lakás-takarékpénztári megtakarítás jó lehet akkor is, ha tudjuk, hogy a jövőben valamikor majd lakást, házat szeretnénk vásárolni, de akkor is, ha már megvan a hitelünk, ugyanis hiteltörlesztésre is fordíthatjuk. Ráadásul a havonta befizetett összegek után évente 30 százalékos (max. 72 ezer forint) állami támogatást kapunk, amivel 4 éves futamidő mellett akár 10 százalék feletti hozamot is elérhetünk.

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megnézheted, melyik LTP lenne számodra a legjobb. Elvégeztünk egy próbaszámítást is, hogy segítsünk dönteni. Ha a családban ketten is félre tudnak tenni havonta 20 ezer forintot, akkor az OTP Lakástakarék Start 5 csomagjával öt év alatt kétszer 1 485 383  forintot kapnának lakáscélra.

Az Aegon Kamat Fix Plusz 5-el öt év után egyenként 1 564 150  forinttal lehetünk gazdagabbak, ha pedig az Erste Lakástakarék EgyOtthont választjuk, úgy öt év után kétszer 1 485 651 forinttal leszünk gazdagabbak.

Címlapfotó: Zih Zsolt / MTI

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem