20 °C Budapest

8 éves csúcson a lakásvásárlási hajlandóság: a panel lett a sláger

2016. november 10. 15:31

A fővárosi lakáspiac várakozásai tovább javulnak a GKI Gazdaságkutató Zrt. októberi felmérése szerint. Kelet-Magyarországon kissé javuló, Nyugat-Magyarországon pedig kissé romló piaci helyzetet várnak a következő egy évben az ingatlanos vállalkozások.

A pesti belvárosban, a zöldövezetben, és a panellakások piacán javulnak a kilátások az elemzés szerint. A nyugati országrészben a panellakásokon kívül kedvezőtlen lesz a változás, a keleti részben pedig a családi házak kivételével szintén javultak a várakozások.

Az előző felméréshez képest csak nagyon keveset változtak a lakásvásárlásra és építésre vonatkozó lakossági várakozások: a biztos szándékú körben 16 százalékos csökkenés, a valószínű szándékú körben 8 százalékos növekedés következett be. 

A lakásvásárlási hajlandóság 8 éves csúcson áll,

ehhez fogható kedvező adatok 2008 végén voltak regisztrálhatók. A lakásfelújításra és korszerűsítésekre vonatkozó kilátások esetében elég komoly visszaesés következett be az egy negyedévvel ezelőtti felmérés eredményeihez képest. Az ilyen akciókra biztosan vállalkozók aránya 28, a valószínűleg vállalkozóké 2 százalékkal csökkent. Éves visszatekintésben az előbbiek száma 24 százalékkal csökkent, az utóbbiaké viszont 25 százalékal növekedett - azaz összességében még így is pozitív a kép.

Az irodapiaci kilátások az elmúlt két évben elég hullámzóan alakultak, nincs határozott tendenciájuk. 2016 októberében a GKI irodapiaci indexeinek értéke a fővárosra vonatkozóan gyakorlatilag nem változott, az ország egészére vonatkozóan viszont 4 ponttal csökkent.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM