Csúnyán átverték Détár Enikőt: elbontották a házát, nincs, aki újat építsen

Csúnyán átverték Détár Enikőt: elbontották a házát, nincs, aki újat építsen

2016. október 27. 16:02

Nagy építkezésbe vágta a fejszéjét Détár Enikő és családja. A kezdetekkor azonban még nem sejtették, hogy az országban tomboló hatalmas szakemberhiány őket is utoléri. De a család nem hagyja magát átverni, Enikő férje otthagyta tanári állását, hogy felügyelni tudja az építkezést.


Détár Enikő kedvesével, Péterrel és fiával együtt közösen tervezte meg új családi házukat. Az építkezésbe a közelmúltban vágtak bele, ám egyelőre még csak a telken lévő faluházat sikerült elbontani. A színésznő elmondása szerint vállalkozót ugyan találnak, de eddig nem jártak szerencsével, alig találnak megbízható mestert.

Egy korábban elutasított árajánlat szerint már egy küszöb lecsavarozásáért is tizen-ezer forintokat számoltak volna fel, és olyan felháborító szorzóval, mintha a neten és a szaklapokban található árak nem léteznének. Sokszor csak rád néznek és megsaccolják, mit leszel hajlandó kifizetni

- mondta el a hot! magazinnak Détár Enikő kedvese, Péter.

Emiatt döntött úgy a család, hogy Péter feladja az állását, és mostantól csak délutánonként vállal tanítást. Így ellenőrizni tudja az építkezést, amivel a család elmondása szerint az építkezés végére akár több millió forintot is megspórolhatnak, hiszen nem hagyják magukat átverni.

Nem csak Enikőék küszködnek

Nem csak Détár Enikő családjának jelent most nagy kihívást az építkezés. Hazánkban, az építőiparban olyan nagy a munkaerőhiány, hogy szinte lehetetlen jó szakembert találni. A cégek egymástól csábítgatják el az embereket, a vállalkozások többsége pedig már több hónapra, nemritkán egy-másfél évre is el van kötelezve. Ez pedig természetesen már az árakon is meglátszik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Komoly hiány mutatkozik a piacon a megbízható mesteremberekből, egyre kevesebb a jó munkaerő. Ez kezdi felvinni a munkadíjakat az itthon maradó szakemberek javára, a válság vége óta. A jó szakemberek egy része, akik úgy érezték, nem boldogulnak itthon, elvándorolt külföldre - főleg Ausztriába és Németországba. A referenciákkal rendelkező mesteremberek jó előre be vannak munkával táblázva. A válság legnagyobb mértékben az építőipart érintette, az iparág kiszámíthatatlansága miatt mostanában nem divat, hogy az építőipar felé tereljék gyermekeiket a szülők, így tanoncokat is rendkívül nehéz találni

- mondta el a Pénzcentrumnak korábban Mezőcsáti László, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. értékesítési igazgatója.

Nem csoda, hogy sok szakember külföldön próbál szerencsét, hiszen itthon az építőiparban a havi bruttó átlagkereset 196 ezer forint körül mozog, ezzel szemben külföldön ennek a többszörösét is meg lehet keresni. Erre pedig Anglia kiváló példa.

Kőművesként Londonban akár 1 000 fontot - vagyis átszámolva csaknem 350 000 ezer forintot is meg lehet keresni egyetlen hét alatt.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22