22 °C Budapest
Változás a gázszolgáltatónál: mostantól így kell fizetni a díjat

Változás a gázszolgáltatónál: mostantól így kell fizetni a díjat

2016. október 3. 10:03

Az egykori Tigáz ügyfelek nemrég hivatalosan október 1-től már a Főgázhoz tartoznak. A változás miatt az ügyfeleknek oda kell figyelniük, ugyanis a régi banszámla helyett már máshova kell utalni a díjat.

A Főgáz sikeresen lezárta a Tigáz mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásban vételező földgázfogyasztójának átvételi folyamatát, amellyel a Társaságcsoport 2016. október 1-jével a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává vált és immáron 3,4 millió ügyfél ellátásbiztonságáról gondoskodik. Az átvétellel kapcsolatban a fogyasztóknak nem volt teendője, műszaki beavatkozásra nem volt szükség. A Főgáz továbbra is biztosítja a folyamatos gázellátást. A szolgáltatók továbbra is szorosan együttműködnek a felhasználók szerződéseire vonatkozó adatok, információk átadásában, amelynek folyamata törvény által szabályozott.

2016. október 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságát, valamint a Tigáz korábbi egyetemes szolgáltatásban vételező egyéb fogyasztóit már a Főgáz látja el. Az ügyfelek és a Főgáz között a törvényi előírás alapján automatikusan létrejött a határozatlan idejű szerződés, így a felhasználóknak az átvételi folyamat kapcsán nem volt teendőjük. A csoportos beszedési megbízások is automatikusan átkerültek. A szolgáltatóváltás kapcsán nem volt szükség mérőcserére, leolvasásra vagy más műszaki beavatkozásra. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni. Munkatársaink a szolgáltatóváltás miatt személyesen nem keresik meg az új ügyfeleket.

A Tigáztól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, mérőállást diktálni pedig október 27. és november 9. között nyílik lehetőségük.

A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változott. A számlák tartalma és külleme nem változik, a fogyasztók csupán annyi eltérést fognak észrevenni, hogy a bal felső sarokban a cégjelzés már más lesz. Az átvett fogyasztók a Debrecenben, Egerben, Érden, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szolnokon, illetve Budapesten található ügyfélszolgálati irodák mellett az országszerte elérhető 300 ügyintézési ponton is kapcsolatba léphetnek a céggel.

A fogyasztók a Tigáztól hamarosan végszámlát kapnak, aki eddig is diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is ezekben az elszámolási módokban maradt.

Az az ügyfél, aki eddig csoportos beszedési megbízással egyenlítette ki a számláit, nem fog változást tapasztalni, aki egyedileg szokta utalni a számláit, annak figyelnie kell arra, hogy a Főgáz bankszámlaszámát adja meg kedvezményezettként.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen az előttünk álló téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként került át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál már rendezte a tartozást.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?