20 °C Budapest
Változás a gázszolgáltatónál: mostantól így kell fizetni a díjat

Változás a gázszolgáltatónál: mostantól így kell fizetni a díjat

2016. október 3. 10:03

Az egykori Tigáz ügyfelek nemrég hivatalosan október 1-től már a Főgázhoz tartoznak. A változás miatt az ügyfeleknek oda kell figyelniük, ugyanis a régi banszámla helyett már máshova kell utalni a díjat.

A Főgáz sikeresen lezárta a Tigáz mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásban vételező földgázfogyasztójának átvételi folyamatát, amellyel a Társaságcsoport 2016. október 1-jével a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává vált és immáron 3,4 millió ügyfél ellátásbiztonságáról gondoskodik. Az átvétellel kapcsolatban a fogyasztóknak nem volt teendője, műszaki beavatkozásra nem volt szükség. A Főgáz továbbra is biztosítja a folyamatos gázellátást. A szolgáltatók továbbra is szorosan együttműködnek a felhasználók szerződéseire vonatkozó adatok, információk átadásában, amelynek folyamata törvény által szabályozott.

2016. október 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságát, valamint a Tigáz korábbi egyetemes szolgáltatásban vételező egyéb fogyasztóit már a Főgáz látja el. Az ügyfelek és a Főgáz között a törvényi előírás alapján automatikusan létrejött a határozatlan idejű szerződés, így a felhasználóknak az átvételi folyamat kapcsán nem volt teendőjük. A csoportos beszedési megbízások is automatikusan átkerültek. A szolgáltatóváltás kapcsán nem volt szükség mérőcserére, leolvasásra vagy más műszaki beavatkozásra. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni. Munkatársaink a szolgáltatóváltás miatt személyesen nem keresik meg az új ügyfeleket.

A Tigáztól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, mérőállást diktálni pedig október 27. és november 9. között nyílik lehetőségük.

A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változott. A számlák tartalma és külleme nem változik, a fogyasztók csupán annyi eltérést fognak észrevenni, hogy a bal felső sarokban a cégjelzés már más lesz. Az átvett fogyasztók a Debrecenben, Egerben, Érden, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szolnokon, illetve Budapesten található ügyfélszolgálati irodák mellett az országszerte elérhető 300 ügyintézési ponton is kapcsolatba léphetnek a céggel.

A fogyasztók a Tigáztól hamarosan végszámlát kapnak, aki eddig is diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is ezekben az elszámolási módokban maradt.

Az az ügyfél, aki eddig csoportos beszedési megbízással egyenlítette ki a számláit, nem fog változást tapasztalni, aki egyedileg szokta utalni a számláit, annak figyelnie kell arra, hogy a Főgáz bankszámlaszámát adja meg kedvezményezettként.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen az előttünk álló téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként került át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál már rendezte a tartozást.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?