35 °C Budapest
Magyarországon is árulják a gyerekgyilkos IKEA-bútort

Magyarországon is árulják a gyerekgyilkos IKEA-bútort

2016. június 29. 10:32

Három gyermek halálát okozta az Egyesült Államokban az IKEA Malm névre hallgató bútorcsaládja - írja a BBC. A fiókos szekrényeket ugyan Magyarországon is árusítják, de a bútorlánc felhívja a figyelmet, hogy megfelelő rögzítés mellett azok veszélytelenek. A hazai vásárlók most ingyenesen rendelhetnek rögzítő készletet.

A BBC beszámolója szerint 2014 óta három gyermek halálát okozta az Egyesült Államokban az IKEA Malm fantázianévre hallgató bútorcsaládja. Mint írják, a bútorok rögzítés nélkül balesetveszélyesek, könnyedén elborulhatnak. Erre egyébként a bútorlánc többször is felhívta a vásárlók figyelmét.

Az amerikai és kanadai Malm-tulajdonosok most választhatnak a pénzvisszatérítés és az ingyenesen igényelhető rögzítőkészlet között. Az áruházlánc tengerentúli hálózata pedig felhívja a vásárlók figyelmét a veszélyekre:

"Senki ne használja a falhoz nem rögzített komódokat, továbbá olyan szobában legyenek elhelyezve, ahol nem férhetnek hozzá a gyermekek"

- írják a svéd bútoróriás amerikai honlapján.

A sorozatot egyébként Magyarországon is árusítják, és bútorlánc "Rögzítsd bútoraid!" kampánya keretében a hazai vásárlók is ingyenesen igényelhetnek kiegészítő rögzítő készletet. Pénzvisszatérítésről azonban idehaza egyelőre nincs tudomásunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nincs tudomásunk olyan felborulásból eredő balesetről, amely helyesen rögzített fiókos szekrény esetében következett be. A termékbiztonság kiemelten fontos az IKEA számára, ebben soha nem kötünk kompromisszumot. Fontos, hogy a vásárlók mindig biztosak lehessenek abban, hogy az IKEA-nál vásárolt termékek mindegyike biztonságos és nem ártalmas az egészségre

- mondta Varga-nagy Eszter az IKEA Magyarország PR- vezetője.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?