28 °C Budapest
Még mindig sokan érdeklődnek a CSOK iránt

Még mindig sokan érdeklődnek a CSOK iránt

2016. június 24. 16:33

Továbbra is nagy az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény iránt. Az év első 5 hónapjának adatai szerint már több mint 9 300 CSOK kérelmet fogadtak be a bankok - mondta az InfoRádiónak Novák Katalin, a család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár.

"A családi otthonteremtési kedvezmény nagyon népszerű, nagyon sokan érdeklődnek a CSOK iránt és az otthonteremtései programot általában is sokan keresik. Most érkeztek meg az első 5 hónap adatai, és úgy látjuk, hogy az elmúlt két hónapban jelentősen megugrott az érdeklődők száma. Az áprilisi és májusi hónap megduplázta az év addigi időszakában CSOK-támogatást igénylők és megkapók számát. Tehát egy igazi bumm tapasztalható az otthonteremtési programban" - mondta Novák Katalin, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Hozzáfűzte: az idei év első 5 hónapjában 9300 család kérelmét fogadták be a bankok és a megítélt összeg is jelentős.


"23,8 milliárd forintot tesz ki az igénylések összege, tehát valóban nagyon sok családnak tudunk segíteni az otthonteremtési programmal" - hangsúlyozta az államtitkár.

Novák Katalin úgy látja, folyamatosan nő az érdeklődés az otthonteremtési program iránt, ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy nagyon komoly döntésről van szó.

"A fiatalok és a családok komoly döntést hoznak, amikor otthont választanak, főként, ha a családalapításról és a gyermekvállalásról is határoznak. Megfontolt, időigényes döntések születnek. Mivel egyre többen igénylik az új lakásépítéshez szükséges támogatást, érdekesen alakulnak az arányok: míg korábban inkább használt lakásokhoz vették igénybe, most az új ingatlanokhoz felvett támogatás aránya növekszik" - fogalmazott Novák Katalin.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az államtitkár szerint ez azt is jelenti, hogy sokszor építkezésről van szó, vagy egy olyan ingatlant vásárolnak meg, amelynek az elkészítése folyamatban van, ezért időigényes az igénylés lebonyolítása.

"Természetesen az építőipari kapacitásoktól is függ, hogy mennyi támogatást tudnak igényelni, tehát ez egy olyan folyamat, amelyhez az építőiparnak is alkalmazkodni kell" - mondta Novák Katalin, a család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár az InfoRádiónak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?