22 °C Budapest
Otthonteremtés: tényleg családok tízezrei költözhetnek új lakásba?

Otthonteremtés: tényleg családok tízezrei költözhetnek új lakásba?

MTI
2016. április 22. 22:00

Jövőre családok tízezrei költözhetnek be új otthonukba - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.


Tuzson Bence hangsúlyozta: a 2017-es büdzsé két alapvető célja az adócsökkentés - így például a legfontosabb élelmiszerek, a tej, a tojás és a baromfihús, továbbá az internetszolgáltatás áfájának csökkenése -, valamint az otthonteremtés.

Családi otthonteremtésre jövőre nagyságrendileg 100 milliárd forintot tartalmaz a költségvetés - közölte, jelezve, hogy a már elkezdődött otthonteremtési program 2017-től teljesedik ki. Elemei közül kiemelte a gyermekvállalásért járó támogatást, az áfakedvezményeket, az építési szabályok egyszerűsödését, valamint a nemzeti otthonteremtési közösségeket.

A kabinet örömmel veszi, hogy önkormányzatok is részt akarnak venni a programban, és különböző segítségeket nyújtnak, például telket biztosítanak - tette hozzá az államtitkár.

Amíg Magyarországon polgári kormány lesz, addig lesz otthonteremtési program is

 - mondta Tuzson Bence, három célt említve: a családok mielőbbi saját otthonhoz jutását, a gazdaság növekedését és a népességcsökkenés megállítását. A népesedési tendencia megfordulását szerinte jó családpolitikával kell elérni, nem pedig bevándorlással, mint azt egyes európai országok választják.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Arra a felvetésre, hogy a kenyér áfájának mérséklését tervezik-e, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt felelte: bonyolult a kérdés, mert Magyarországon mintegy 250 féle kenyér van, és nagy az eltérés az árak között, ezért döntött úgy a kormány, hogy nem ezzel kezdi az áfacsökkentést.

Az offshore-botrányról is kérdezték Tuzson Bencét, aki válaszában azt mondta: a fideszes képviselőknek nincs és nem is volt offshore cégük.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?