23 °C Budapest

Megtudtuk: ő lesz Budapest új főépítésze

2016. február 19. 09:43

A Pénzcentrum információi szerint Mártonffy Miklós váltja (váltotta) Finta Sándort Budapest "főépítészi" posztján.

A Pénzcentrum információi szerint Mártonffy Miklós, okleveles építészmérnök, illetve városépítési-városgazdasági okleveles szakmérnök váltja (váltotta) Finta Sándort a Budapesti Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályvezetői posztján.

A hírt hivatalosan ugyan még nem jelentették be, de a főváros honlapján már az új főosztályvezető neve szerepel a pozíciónál (az aloldalt legutóbb február 12-én frissítették). A döntés hátterével, illetve Mártonffy terveivel kapcsolatban természetesen megkerestük a Budapesti Főpolgármesteri Hivatalt is; egyelőre azonban nem reagáltak kérdéseinkre.

Építész berkekben egyébként már hetek óta terjed a pletyka. Több - a neve elhallgatását kérő - ismert építészirodát is megkerestünk, Mártonffy Miklós szakmai múltjáról azonban nem nagyon tudtak érdemi információval szolgálni. De a Google keresőjének segítségével sem sikerült sokat megtudnunk az új főépítész eddigi pályafutásáról.

A főépítészi pozíciót 2010 óta ellátó Finta Sándor távozása 2014 ősze óta lógott a levegőben, maga a főpolgármester is elismerte a szakember távozásáról szóló sajtóértesüléseket. A Portfolio információja szerint Finta a továbbiakban a 2024-es budapesti olimpia pályázatán dolgozik.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 28. 10:19
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM