18 °C Budapest

Jön a betörések csúcsszezonja: így védekezhetsz

2015. november 30. 17:30

Bár összességében kevesebb a vagyon elleni bűncselekmények száma Magyarországon, a rendőrség szerint még mindig a megelőzés a legfontosabb. A rács, vagy riasztó sokszor kevésnek bizonyul, a szakemberek a távfelügyeletben látják a magasabb biztonságunk kulcsát.

A BRFK 2014-es beszámolója szerint tavaly 15 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a fővárosban, mégis, az ünnepek közeledtével, amikor hamarabb sötétedik, megnövekszik a betörések száma. Ugyancsak több vagyon elleni bűncselekményt követnek el ebben az időszakban az üresen álló nyaralók, vidéki házak ellen.

A szakemberek szerint érdemes távfelügyeletben gondolkodni, ha a környékünkön gyakoriak, vagy az utóbbi időben váltak gyakorivá a betörések, ha az utca kihalt napközben, vagy éppen eldugott helyen lakunk. A távfelügyelet akkor is bevethető, ha idős családtagok vannak otthon, akik nehezebben érzékelik a veszélyt, vagy cselekednek kritikus helyzetben.

Ha a rendszer illegális behatolást érzékel, akkor a diszpécser azonnal járőrt indít a helyszínre, majd értesíti a korábban meghatározott személyeket. Érdemes olyan szolgáltatót választani, amelyik rövid időt vállal a helyszíni kiérkezésre, például maximum 15 percet, illetve érdemes olyan biztonságtechnikai partnert választani, amelyik az esetleges téves riasztásért nem számol fel plusz összeget

 - javasolja Nonn György, a G4S biztonságtechnikai cég betörésvédelmi szakértője.

Sokan azt gondolják, az ilyen szolgáltatásokat csak a tehetősek engedhetik meg maguknak, pedig akár egy internet előfizetés áráért biztonságban tudhatja bárki otthonát.

Így válasszunk távfelügyeletet:

  • Versenyeztessük az egyes biztonságtechnikai cégeket, kérjünk be több helyről ajánlatot.

  • Ellenőrizzük a választandó cég megbízhatóságát, referenciáit, lehetőség szerint olyan stabil szolgáltató mellé tegyük le a voksunkat, amelyik régóta van a piacon, nevéhez nem köthetők botrányok, stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, sok embert foglalkoztat.

    Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

    A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Válasszon olyan társaságot, amely kár esetén magas felelősségbiztosítással rendelkezik.

  • Olvassuk el az internetes oldalaik hozzászólásait, hogy mennyire elégedettek az ügyfelek, de nyugodtan tegyünk fel mi is kérdéseket közösségi oldalaikon.

  • Döntés előtt mérlegeljük, hogy riasztás esetén mennyi idő alatt érnek ki a helyszínre, és miként viszonyulnak a téves riasztásokhoz.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?