25 °C Budapest
Jön a betörések csúcsszezonja: így védekezhetsz

Jön a betörések csúcsszezonja: így védekezhetsz

2015. november 30. 17:30

Bár összességében kevesebb a vagyon elleni bűncselekmények száma Magyarországon, a rendőrség szerint még mindig a megelőzés a legfontosabb. A rács, vagy riasztó sokszor kevésnek bizonyul, a szakemberek a távfelügyeletben látják a magasabb biztonságunk kulcsát.

A BRFK 2014-es beszámolója szerint tavaly 15 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a fővárosban, mégis, az ünnepek közeledtével, amikor hamarabb sötétedik, megnövekszik a betörések száma. Ugyancsak több vagyon elleni bűncselekményt követnek el ebben az időszakban az üresen álló nyaralók, vidéki házak ellen.

A szakemberek szerint érdemes távfelügyeletben gondolkodni, ha a környékünkön gyakoriak, vagy az utóbbi időben váltak gyakorivá a betörések, ha az utca kihalt napközben, vagy éppen eldugott helyen lakunk. A távfelügyelet akkor is bevethető, ha idős családtagok vannak otthon, akik nehezebben érzékelik a veszélyt, vagy cselekednek kritikus helyzetben.

Ha a rendszer illegális behatolást érzékel, akkor a diszpécser azonnal járőrt indít a helyszínre, majd értesíti a korábban meghatározott személyeket. Érdemes olyan szolgáltatót választani, amelyik rövid időt vállal a helyszíni kiérkezésre, például maximum 15 percet, illetve érdemes olyan biztonságtechnikai partnert választani, amelyik az esetleges téves riasztásért nem számol fel plusz összeget

 - javasolja Nonn György, a G4S biztonságtechnikai cég betörésvédelmi szakértője.

Sokan azt gondolják, az ilyen szolgáltatásokat csak a tehetősek engedhetik meg maguknak, pedig akár egy internet előfizetés áráért biztonságban tudhatja bárki otthonát.

Így válasszunk távfelügyeletet:

  • Versenyeztessük az egyes biztonságtechnikai cégeket, kérjünk be több helyről ajánlatot.

  • Ellenőrizzük a választandó cég megbízhatóságát, referenciáit, lehetőség szerint olyan stabil szolgáltató mellé tegyük le a voksunkat, amelyik régóta van a piacon, nevéhez nem köthetők botrányok, stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, sok embert foglalkoztat.

    JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

    Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • Válasszon olyan társaságot, amely kár esetén magas felelősségbiztosítással rendelkezik.

  • Olvassuk el az internetes oldalaik hozzászólásait, hogy mennyire elégedettek az ügyfelek, de nyugodtan tegyünk fel mi is kérdéseket közösségi oldalaikon.

  • Döntés előtt mérlegeljük, hogy riasztás esetén mennyi idő alatt érnek ki a helyszínre, és miként viszonyulnak a téves riasztásokhoz.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30