20 °C Budapest

Milliárdokért árulják a legendás magyar színésznő villáját

2015. november 7. 16:01

Több milliárd forintért próbálnak megszabadulni jelenlegi tulajdonosai Gábor Éva, Gábor Zsazsa testvére Holmby Hills-i otthonától. Az impozáns Los Angeles-i villa pompás belső tere és moziszobája régén megőrizte régi holliwoodi hangulatát.

Az 1995-ben elhunyt Gábor Éva Holmby Hills-i otthona 16,95 millió dollárért került az ingatlanpiacra. A Columbia Pictures egykori igazgatója által építtetett fényűző villa számos híresség otthona volt a 60-as években.


16.95 millió dollárért, azaz több mint 4,9 milliárd forintért árulják Gábor Éva egykori Los Angeles-i otthonát jelenlegi tulajdonosai. A hat hálószobával és négy fürdőszobával ellátott káprázatos villának megtartották régi hollywoodi hangulatát. Az épület számos részlete tükrözi az elhunyt színésznő elbűvölő egyéniségét.

A házat Paul Williams építész tervei alapján építtette a Columbia Pictures akkori igazgatója 1938-ban. Az impozáns oszlopok alól, melyek közrefogják a bejárati ajtót, láthatjuk a pazar csigalépcsőt, amely felvezet minket a következő szintre.


Az emeleten található hatalmas gardrób és a pazar fürdőszoba bizonyítja, mennyire szerette a pompát és fényűzést az ingatlan előző tulajdonosa. A ház különlegessége a saját mozi szoba, benne egy projektorral. A hatalmas telken teniszpálya és medence is található.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pazar ingatlan előző lakói között is számos híresség található. Az 1960-as években rövidebb időszakokra olyan filmcsillagok bérelték ki az épületet, mint Frank Sinatra, David Niven, Mia Farrow és Audrey Hepburn.


A színésznő 1995-ben tüdőgyulladásban halt meg egy mexikói nyaralás során. Testvérei közül ő vándorolt ki először Amerikába, ahol később a Green Arces című sorozat szereplőjeként híressé vált. Sikeres üzletasszony és rendkívüli színésznő volt, szerves része a 60-as évek társasági életének.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM