0 °C Budapest

Özönlenek a panaszok: 12 településen állt le a tévében az adás

Pénzcentrum
2015. szeptember 18. 09:05

A héten 12 Csongrád megyei településen szüntette meg a Telekom a hagyományos kábeltévét, és átállt a digitálisra. Rengeteg panasz érkezik, a régi tévékhez átalakítóra van szükség, az első beszerzése ingyenes - írja a delmagyar.hu

A lap nyugdíjas olvasójának elmondása szerint figyelmeztetés nélkül kapcsolták le a kábeltévét, azóta csak az M1-et és az M2-t és a Duna Tv-t tudja fogni. Nagy utánajárással kiderült, hozzá is elérkezett a digitális átállás. A problémával nem volt egyedül.

A Magyar Telekom október végéig lépésről lépésre állítja át több tízezer ügyfelénél a régi, úgynevezett analóg kábelszolgáltatást a korszerű és kódolatlan digitálisra. Ehhez a régebbi képcsöves készülékhez kérni kell set top boxot. Ezt a szolgáltató ingyen biztosítja. Azt azonban érdemes tudni, hogy háztartásonként csak egy jár ingyen, és csak azoknak, akiknek Telekom TV szerződésük van. Minden további tévéhez darabonként 9000 forintba kerül az eszköz, egy ügyfél maximum kettőt vehet.

Újabb átállás jön
Szeptember 22-én, kedden következik: Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Hódmezővásárhely, Kistelek, Mártély, Mindszent, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Pusztaszer, Ruzsa, Szegvár, Üllés, Zákányszék.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem