Hol a legjobb élni a világon? Budapest ismét az élvonalban + képek

Pénzcentrum
2014. április 5. 16:00

Újabb ranglistán szerepelt előkelő helyen Budapest. A The Telegraph - elég sajátos módon - összegyűjtötte azt a 20 helyet, ahol szerintük a világon a legjobb élni és ahol most érdemes ingatlant vásárolni. A listában nagy szerep jutott a boroknak és meglehetősen lazán vették a hely fogalmát, így történhetett, hogy fővárosunkban az élet annyira jó, hogy egész országokkal és régiókkal vetekszik, sőt, többet maga mögé is utasított. Olvass tovább, és tudd meg, hol olyan jó élni, mint Budapesten!

20. Ciprus

A földközi-tengeri sziget a gazdasági nehézségei ellenére is egy életre szóló befektetés lehet, gazdag történelemmel, tengerrel, napfénnyel és kiváló konyhával. A legnagyobb városban, Limassolban egy egyszobás lakás 105 ezer font (kb. 39 millió forint).

19. Bajorország (Németország)

A zöld dombok és a gyönyörű kastélyok mellett Bajorország leginkább a kezeslábasban lerészegedő férfiakról ismert. A müncheni Oktoberfesten kívül azonban a tartomány rendelkezik Németország legjobb ételeivel és italaival, valamint a legszebb tájakkal. Egy régi villa, hatalmas hozzátartozó zöldterülettel 1,64 millió font (kb. 610 millió forint).

18. Budapest

Fővárosunk két európai helyet is maga mögé utasított, nem beszélve a listára fel sem kerülő helyekről, vagyis a világ maradék részéről. Budapesten a gulyás és a szovjet korszak betonja már a múlté, a jelen a fürdőkről, piacokról, kávézókról, éttermekről és persze az éjszakai életről szól. Kétszobás lakás, közel a Dunához 86 400 font (kb. 32 millió forint). Ismerve a hazai lakáspiac jelenét, ez egy jó nagy alapterületű, avagy szépen felújított lakás lehet, amiből még ráadásul nem is nagyon alkudtak.

17. Hong Kong

A távol-keleti nagyváros a kontinens egyik kulináris központja, megszámlálhatatlanul sok teázóval és étteremmel, ráadásul egyre jobban virágzik a kulturális élet is. Háromszobás ház kerttel 10,2 millió font (kb. 3,8 milliárd forint).

16. Dublin (Írország)

Az ír főváros kiheverte a válságot, újra emelkednek az ingatlanárak, ráadásul nem véletlenül. Hiába esik az eső, egy korsó Guinness vagy egy adag osztriga mindig kellemessé teszi az életet. Öt hálószobás villa kilátással a dublini öbölre 1,53 millió font (kb. 569 millió forint).

15. Porto (Portugália)

Portugália borfővárosa nem csak egy jó portóit kínál. Gyönyörű épületek a Douro folyó mentén, kiváló ételek és rengeteg parafa. Tizenhetedik századi kastély szőlőskerttel a folyó völgyében 6,7 millió font (kb. 2,49 milliárd forint).

14. Toszkána (Olaszország)

Az egyik legelcsépeltebb hely a listán, de a "dolce vita", a történelem, a táj, a szalámi és a borok évszázadok után is ugyanolyan csábítók. Villa Firenze mellett 5,4 millió font (kb. 2 milliárd forint).

13. Amszterdam (Hollandia)

Egy másik ranglista szerint a világ 125 országából Hollandiában lehet legbőségesebben, legegészségesebben és legtáplálóbban enni. (Ez valószínűleg a bevándorlóknak köszönhető, hiszen a holland nemzeti étel a krumpli.) Ha ezt nem hiszed, akkor is ott vannak a csatornák, a biciklik és persze a múzeumok. Csatornára néző négylakásos luxuslakás 3,1 millió font (kb. 1,2 milliárd forint).

12. Svédország

Elég nagy területet foglal el Svédország, de a világ szereti és irigyli a svéd jóléti rendszert, a divatot, a bútorokat, a krimisorozatokat és persze a húsgolyókat. Az ingatlanárak ráadásul elképesztő mértékben emelkednek, így jó befektetés lehet egy svédországi vásárlás. Egyszobás, frissen felújított, erkélyes lakás Stockholm fővárosában 331 ezer font (kb. 123 millió forint).

11. Barbados

Kecskés curry, óceán, pálmafák, krikett, vízi sportok, Rihanna - csak néhány dolog a karibi szigetről. Nálunk mondjuk csak éppen verte ez a felhozatal a 4-es metró, Budapest szelet, foci, Tóth Gabi hazai kombinációt. Új építésű öbölmenti luxuslakások 1,17 millió fonttól (kb. 435 millió forint).

10. Marokkó

Aki ellátogat az észak-afrikai országba, soha nem felejti el a bazárokban tapasztalt színeket és illatokat. A napfény és a gazdag kultúra remek befektetési lehetőséget jelenthet. Háromszobás villa az Atlasz hegység lábánál 430 ezer font (kb. 160 millió forint).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

9. Bretagne (Franciaország)

Úgy tűnik, ha egy térség borvidék, nagy eséllyel bekerül a legjobb helyek közé. Tengeri ételek, almaborok, kastélyok és persze Párizs közelsége is csábító lehet Bretagne-ban. Kétszobás villa kilátással az óceánra 985 ezer font (kb. 366 millió forint).

8. Courchevel (Franciaország)

Az Alpokban lévő síparadicsom a hideg ellenére régóta vonzza a brit turistákat (ez mondjuk nem feltétlen jó pont, úgy általában), a sportolási lehetőség mellett kulturális eseményeivel és Michelin csillagos éttermeivel. A környező hegyeknél egyedül az árak magasabbak. Új építésű luxuslakás a belvárosban 510 ezer font (kb. 190 millió forint).

7. Tokió

A tömeg és a magas árak ellenére vonzó lehet a japán életstílus az európaiak számára. Szusi, szaké, tofu, kimonók, és karaoke bárok várnak Tokióban, ráadásul Japánban van a világon a legtöbb 3 Michelin csillagos étterem. Háromszobás lakás egy nagy múltú belvárosi épületben 1,7 millió font (kb. 632 millió forint).

6. Grenada

A kevéssé ismert karibi szigetországot Fűszersziget néven is ismerik, a világ első számú szerecsendió exportőre. Kiváló tengeri ízek és kozmopolita környezet. Ötszobás villa 2 millió font (kb. 743 millió forint).

5. Párizs (Franciaország)

Senkinek nem okozhat meglepetést, hogy a francia főváros szerepel a listán. Stílus, elegancia, építészet és kávé, hogy csak pár vonzó tényezőt említsünk. Felújított kétszobás lakás a Szajnához közel 630 ezer font (kb. 234 millió forint).

4. Parma (Olaszország)

A pármai sonka szülővárosának történelme egészen a bronzkorig nyúlik vissza. Emilia-Romagna tartomány eddig alig vonzotta a befektetőket, így nyugalomra lelhet, aki ideköltözik. Hatszobás villa 4,9 millió font (kb. 1,8 milliárd forint).

3.Bansko (Bulgária)

A lista talán leginkább ismeretlen eleme. A bolgár síparadicsom télen a síelés és a friss levegő miatt lehet vonzó, nyáron pedig a kirándulási lehetőségek és a meglepően jó borok miatt (ilyen helyből egyébként alig akad még párszáz a világon). A francia és svájci sícentrumokban megszokott árak töredékéért ehetünk és a sokáig emelkedő ingatlanárak is lecsillapodtak. Egyszobás pályaközeli lakás 37 ezer font (kb. 14 millió forint).

2. Gascogne (Franciaország)

A Franciaország délkeleti részén fekvő régió egy valódi kulináris paradicsom. Az ételek és a borok mellett a művészet is különleges ebben az alig felfedezett térségben. Hétszobás vidéki ház úszómedencével egy régi vásárváros közelében 1,9 millió font (kb. 702 millió forint).

1. Andalúzia (Spanyolország)

Spanyolország déli régiója a mór épületekről, a flamencóról és persze a borokról híres. A gazdag történelem, kultúra és konyha bizakodásra ad okot a válság által erősen sújtott spanyol ingatlanpiacon. Tengerhez közeli lakások alig 60 ezer fonttól (kb. 22 millió forint).

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem