16 °C Budapest

Nem újították fel a vezetéket: 2500 budapesti családnál kapcsolták ki a gázt

2013. június 27. 09:03

A Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket - olvasható a Világgazdaságban.

A lap csütörtöki cikke szerint arról, hogy a telekhatáron belül szivárog a gáz, az elosztóvezeték tervszerű ellenőrzésekor, bejelentés alapján, vagy közterületi vezeték-rekonstrukció alkalmával lehet értesülni. A csatlakozóvezeték javítása lakásonként néhány tízezer (19-59 ezer) forintba kerül, a teljes csere viszont már 69-99 ezer forintba. A költség erősen függ az adott csatlakozóvezeték rendszerének sajátosságaitól is.

A tulajdonosoknak 10 évenként felül kell vizsgáltatniuk a csatlakozóvezetékeket, a fogyasztói vezetékeknél és a felhasználói berendezéseknél a ciklus 5 év. Ez év december 31-ig az 1981 előtt vagy ismeretlen időpontban létesített vezetékeket és berendezéseket kell felülvizsgáltatni. Ennek elmaradása a szolgáltatás szüneteltetésével szankcionálható - ismerteti a lap.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?