Hitelből is megéri az energetikai korszerűsítés: itt vannak a számok

MTI
2013. január 24. 18:00

A mai feltételekkel felvett, államilag támogatott hitelből hőszigetelt lakások havi törlesztő részlete megegyezik a gázszámlán mutatkozó megtakarítással a hőszigetelő anyagokat gyártó Knauf Insulation számításai szerint.

A társaság azokat a sátortetős, kilencven négyzetméter körüli családi házakat vette alapul számításánál, amelyekből több százezer található az országban. Ezek komplett hőszigetelése 1,2 millió forintba kerül.

Kattints! "A közműszámla lehet a jövő ingyenhitelének fedezete"

A cég közleménye szerint ha egy ilyen házat 10 éves futamidejű, támogatott hitelből kíván a tulajdonosa leszigetelni, a kölcsönt 15 ezer forintos havi törlesztő részlettel veheti fel, és a futamidő végéig mintegy 1,8 millió forintot kell visszafizetnie. A munkák elvégzése nyomán a ház 42 ezer forintos, átlagos havi fűtésszámlája 15 ezer forinttal csökken, ami 10 év alatt 1,8 millió forint megtakarítást eredményez.

A közlemény két országot hoz példának. A Németországban és Írországban futó energiahatékonysági programok azt mutatják, hogy a kormányok által energiahatékonysági programokba - épületek homlokzati és tetőszigetelése, nyílászárócsere, kazáncsere - fektetett minden 1 euró rövid időn - akár 1 éven - belül már 5 euró megtérülést hoz. A megtérülés nem más, mint a forgalmi adóból, valamint a létrejött új munkahelyekből származó többlet jövedelemadóból származó többlet költségvetési bevétel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem