-2 °C Budapest

Drágább lehet a fűtés: gazdagéknál elkaszálnák az egyetemes tarifát

2012. augusztus 9. 09:15

Már a mostani fűtési szezonban kikerülhet az egyetemes tarifa alól az átlagosnál nagyobb lakossági energiafogyasztás, indokolt ugyanis, hogy egy otthoni medence fűtéséhez piaci áron vásárolják az energiát - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Horváth Péter, a Magyar Energiahivatal (MEH) elnöke.

Az egyetemes szolgáltatást arra találták ki, hogy egy átlagos igényű háztartás tarifái esetében az állam legyen az árhatóság. De az olyan luxuscélú energiafelhasználás, mint amilyen például egy otthoni medence fűtése, nem kell, hogy az egyetemes szolgáltatásban maradjon - mondta Horváth Péter.

Az elnök úgy véli, a hatósági árak mellett vételezett mennyiségből csak azt kell figyelembe venni, ami nem extrafelhasználás. Ez utóbbi fölött az államnak nem kell őrködnie, tehát itt a piaci árak lennének indokoltak. A lakossági fogyasztók leggazdagabb 3-4 százaléka az összes elhasznált földgáz mennyiségéből 13-14 százaléknyit él fel, tehát érzékelhető, hogy ez jóval az átlagos fogyasztás felett van. "Az ezzel kapcsolatos javaslatunkat már elküldtük megfontolásra a fejlesztési miniszternek, reményeink szerint még a fűtési szezonban elfogadja a tárcavezető" - fűzte hozzá a MEH elnöke.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19