24 °C Budapest

Titokban döntöttek, bármilyen adót kivethetnek a jövőben - a hét hírei

Pénzcentrum
2011. október 23. 18:47

Ismét izgalmakban gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 42. hetén elkalauzoltuk olvasóinkat Ócsára, ahol a friss hírek szerint aligha fog mintaértékű szociális bérlakás-együttes épülni. Megismertettük olvasóinkkal a 2012. évre tervezett adótörvény-módosítási csomagot, melyből kiderült, hogy bármilyen adót kivethetnek majd a jövőben. Megmutattuk, hogyan alakul a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarend, megírtuk, mikor nyílik az új magyar üzletlánc első boltja, és azt is, kik kaphatnak jövőre bérkiegészítést. Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Titokban döntöttek: ide költöztetik magyar családok százait
Szinte a teljes média kizárásával, titokban hirdették ki az ócsai szociális bérlakás-együttes beépítési és környezetalakítási javaslatára kiírt ötletpályázat nyertes alkotását. Bár a kormány nem titkolt terve, hogy a beruházás végeredménye egy mintaértékű lakóegyüttes legyen, azonban a legfrissebb hírek szerint - melyekre korábban a Pénzcentrum.hu is felhívta a figyelmet - ez aligha fog megvalósulni.

Jön az új magyar üzletlánc első boltja
Október végén nyílik az első magyar kézműves nagykereskedés: a budapesti üzletben leginkább kis cégek, családi vállalkozások hazai termelésű, minőségi élelmiszereit árulják majd. Ismét lesz Kézműves Magyar Ízek Vására is.

Jöhet a kapuadó, füstadó, útadó, asztaladó

Az önkormányzatok fantáziájától és rászorultságától függően bármilyen adót kivethetnek a jövőben - derül ki a 2012. évre tervezett adótörvény-módosítási csomagból. Szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy csak úgy érdemes új adót kiszabni, ha azt legalább az arra kötelezettek 95 százaléka befizeti.

8 hosszúhétvége jövőre! Ezeken a napokon nem dolgozunk
A napokban a Magyar Közlönyben megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről. Jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket - igaz, ezeket előbb-utóbb le is kell dolgozni. A nagy nyertesek a szállodák lehetnek.

Nike: új boltok a régiek helyett Magyarországon

Az elmúlt hónapokban több Nike-márkabolt is bezárásra kényszerült Magyarországon. Sokatmondó, hogy - információink szerint- az elmúlt évek egyik legnagyobb kiskereskedelmi fejlesztésének számító KÖKI Terminál plázában sem lesz márkaboltja a sportruházati cégnek.

Olcsó forinthitel mindenkinek? Kinek mennyi kamattámogatás jár?
Újragondolt kamattámogatási rendszert vezetne be a kormány jövőre. Három különböző arányban a referenciakamathoz kötött támogatást kaphatnak a lakásvásárlók, hitelcéltól, gyermekszámtól függően. A legnagyobb támogatás az új lakást vásárló, vagy építő 3 gyerekes családoknak járhat, a legkevesebbet a használt lakást választók kaphatják. A támogatás kihasználásához magas kereset sem szükséges, amennyiben a család havi nettó keresete eléri a 150 ezer forintot már kihasználható a kamattámogatás teljes mértéke.

Így nézne ki jövőre a bérkompenzáció! - Te is pórul járhatsz
A bruttó béremelés miatti munkáltatói költségnövekedés ellentételezésére, nem pedig a nettó keresetcsökkenés elkerülésére helyezi a hangsúlyt a jövő évi kedvezőtlen adó- és járulékváltozások hatásának kompenzációjakor a kormány. Ez a rendszer azonban egyáltalán nem nyújt 100 százalékos garanciát arra, hogy 2012-ben senkinek nem csökken a nettó jövedelme.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?