24 °C Budapest

Érik a legújabb kórházbotrány Magyarországon

2011. június 6. 12:32

A FŐGÁZ Zrt. a mai napon felfüggesztette a Nádem Kft. gázszolgáltatását. A Nádem Kft. a békéscsabai Réthy Pál Kórház- és Rendelőintézet hőszolgáltatója. Az intézmény Békéscsaba, valamint vonzáskörzete lakosságának egészségügyi ellátásában központi szerepet tölt be, így óriási problémával került szembe a térség.

A FŐGÁZ Zrt. a Nádem Kft.-vel áll szerződéses jogviszonyban. A Nádem Kft. máig több mint százmillió forint tartozást halmozott fel a társaság felé. A FŐGÁZ közlése szerint folyamatosan keresték a megegyezés lehetőségét a tartozás kiegyenlítésére, a szolgltató jogszerűen megvalósítható kikapcsolást is elhalasztotta annak érdekében, hogy a Nádem Kft., - a hőellátó rendszer üzemeltetőjeként-, folyamatosan biztosíthassa a kórház számára a hőt és melegvizet. Mint ahogy a  FŐGÁZ közleményében olvasható - sajnos a Nádem Kft.-vel a megegyezés a mai mapig nem jött létre.

Korábban: Nem fizette a számlákat: bezár a békéscsabai kórház

A társaság egyeztetett a Békéscsabai Önkormányzattal is, azonban az Önkormányzat sem rendelkezik befolyással a Nádem Kft. fizetési hajlandóságára. A további veszteségek elkerülése és egy lehetséges megegyezés elősegítése érdekében a társaság kénytelen volt élni a jogszabály adta lehetőségével, a szolgáltatás határozatlan időtartamra történő felfüggesztésével.

Korábban: Bezár a békéscsabai kórház? Reagált a polgármester

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A Nádem Kft.-t a kizárás időpontjáról időben tájékoztattuk, felhívtuk figyelmét, hogy a kizárást követő időszakban a kórház biztonságos működtetéséhez szükséges hőenergia alternatív szolgáltatására készüljön fel. Társaságunkat a kikapcsolással kapcsolatban semminemű felelősség nem terheli, bármely a fizetési hátralék rendezését jelentő megoldást támogatunk, illetve ez esetben a gázszolgáltatást azonnal újraindítjuk." - olvasható a közleményben.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?