24 °C Budapest

Bezár a békéscsabai kórház? Reagált a polgármester

2011. május 26. 11:32

A békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet közüzem, ezért a szolgáltató nem kapcsolhatja le a közüzemi szolgáltatást, a hőellátást az intézményben - reagált a kórházat fenntartó város polgármestere a Pénzcentrum.hu tegnapi nap folyamán megjelent cikkére.

Mint azt a Pénzcentrum.hu megírta az egészségügyi intézmény 130 millió forint tartozást halmozott fel az energiát szolgáltató Nádem Kft.-vel szemben. A cég 2004 óta végzi a hőszolgáltatást, illetve működteti a kórház hőellátó rendszerét. A kórház azonban 2009 augusztusa óta nem fizeti meg a szállítónak a hivatalos általános forgalmi adót, ez év eleje óta pedig a hőszolgáltatási díjat.

A NÁDEM Kft. vezetése az elmúlt napokban kapta kézhez a Főgáz Zrt. levelét a gázellátás május 31 utáni megszűntetéséről, így a Kórház betegellátását működési zavarok veszélye fenyegeti, hiszen nem lesz gőz, amivel a műtéti eszközöket sterilizálják és a konyhai berendezéseket működtessék, továbbá használati meleg víz, mely a fürdéshez, tisztálkodáshoz szükséges.

Korábban: "Nem fizette a számlákat: bezár a békéscsabai kórház"

Vantara Gyula, a város polgármestere szerint 2004-ben még az előző városvezetés előnytelen szerződést kötött a Nádem Kft.-vel, ezért alakult ki utóbb elszámolási vita. Mint mondta, többször kezdeményezték, hogy tárgyalják újra a szerződést, ám ez eddig nem vezetett eredményre, az egyeztetések még napjainkban is folynak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A polgármester hozzátette: az önkormányzat, illetve a kórház nem szüntette be a szolgáltatás ellenértékének a megfizetését, mindössze annyit térítenek, amennyi szerintük méltányosan jár a beszállítónak.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?