Otthonteremtés: kamatot csökkentett a Fundamenta

2011. január 18. 12:02

Az áthidaló kölcsön kamata csökkent, a normál lakáskölcsön kamata továbbra is évi 3,90% A Fundamenta-Lakáskassza január elsejétől csökkentette az áthidaló és az azonnali áthidaló kölcsönök kamatait, valamint 2011-től a társaság lett hazánk legnagyobb ingatlanpiaci eseménye, a Lakásvásár névadója és fővédnöke.

A hosszabb ideje stagnáló - egyes esetekben kismértékben emelkedő - piaci kamatok állóvizét megtörve a Fundamenta ismét mérsékelte áthidaló lakáskölcsöneinek kamatait.

"A Társaság a januári kamatcsökkentéssel is élénkíteni kívánja a jelenleg mélyrepülésben lévő hazai lakáshitel- és ingatlanpiacot, amelynek a jövőben egyik pillére lesz a lakás-előtakarékoskodás" - nyilatkozta Dr. Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Fundamenta már tavaly is folyamatosan mérsékelte az áthidaló konstrukciók kamatlábait, reagálva a piaci folyamatokra.

 

Nagyításért kattints az ábrára!


Az összehasonlító elemzésekből látható, hogy a 2011-es kamatcsökkentéssel a Fundamenta ügyfelei rendkívül versenyképes kamatrátákkal vehetik fel lakáscélú áthidaló kölcsöneiket, a lakás-előtakarékossági konstrukció megtakarítási időszakának lejáratát megelőzően is.

 

Nagyításért kattints az ábrára!


A 2011. január 1-jétől befogadott áthidaló kölcsönkérelmek esetében a kamatlábat a társaság az ingatlanfedezet mellett nyújtott áthidaló kölcsön esetében a korábbi 7,77%-ról 7,50%-ra (THM: 9,23%) mérsékelte. Az ingatlanfedezetes azonnali áthidaló kölcsönök korábban 9,50%-os kamatlábát 8,10%-ra (THM: 9,89%) csökkentette.

Az úgynevezett előzmény-szerződéshez kapcsolódó, követő szerződéshez tartozó ingatlanfedezetes azonnali áthidaló kölcsön kamatlábát az eddigi 8,88%-ról 7,80%-ra (THM: 9,56%) változtatta a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. (Előzmény-szerződéshez kapcsolódó követő szerződés: a lejáró lakásszámla szerződés után folytatólagosan megkötött új lakásszámla szerződés.)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megtakarítási időszak lejárta után igényelhető normál lakáskölcsön kamata továbbra is évi, fix 3,90% (THM: 5,23%), illetve a régi tarifájú szerződések esetében évi, fix 6,00% (THM:7,46%). Az áthidaló kölcsönt felvevő Fundamenta ügyfelek számára a kölcsönök kamatlába a megtakarítási időszakot követően erre szintre mérséklődik.

Ezzel a piacon egyedülálló, kiszámítható, csökkenő kamatpályát kínál a Fundamenta azon ügyfelei számára is, akik a megtakarítási idő lejárta előtt szeretnének pénzhez jutni lakáscéljaik gyorsabb megvalósítása érdekében.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdés a) pontja szerint számított referencia THM értéke, ahol a hitel összege 1 millió forint, futamideje 5 év. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat, illetőleg - áthidaló kölcsön esetén a THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, az ügyleti kamat megváltozása esetén a THM is módosul.

2011-től Fundamenta-Lakásvásár

Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvényét idén márciusban immáron 18. alkalommal szervezik meg, melynek ettől az évtől a Fundamenta a névadó szponzora, egyúttal fővédnöke is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18