Kamera a lépcsőházban: könnyítés jöhet

Pénzcentrum
2011. január 6. 08:32

Hazánkban a hatályos szabályozás szerint minden tulajdonos hozzájárulására szükség van a társasházak közös használatú területein történő kamerarendszer kiépítéséhez. Az adatvédelmi biztoshoz ugyanakkor számos panasz érkezik, amelyek arra mutatnak, hogy jelenleg e téren jellemző a tömeges jogsértés - írja a Népszabadság.

A társasházak többsége ugyanis akkor is kiépíti a kamerarendszert, ha csupán a többség támogatja a döntést. A kamerás védelem iránti igény viszont a lakók nagy többségének támogatása mellett méltányolható - jelentette ki Jóri András adatvédelmi biztos.

Az ombudsman jónak tartaná, ha a jogszabályok módosításával - megfelelő garanciarendszer mellett - legalizálnák a lakók többségi véleménye alapján kiépített kamerarendszereket. A kamerák felszereléséhez a tulajdonostársak - az összes tulajdoni hányad szerinti -legalább háromnegyedének hozzá kell járulnia.

A kiépítés feltétele lenne, hogy a kamerarendszer csak a közös tulajdonú helyiségekben, kizárólag emberi élet és vagyonvédelem érdekében lenne alkalmazható, a felvételeket pedig maximum 15 napig tárolhatnák.

A lap rendőrségi forrásból úgy tudja, a rendőrség mindenképpen üdvözölné a társasházak kamerákkal történő felszerelésének megkönnyítését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?