Tartozásbotrány Székesfehérváron: 330 lakásban fagyoskodnak

MTI
2011. január 3. 22:02

Leállította a fűtést a szolgáltató hétfőn Székesfehérváron, a Vásárhelyi úti lakótelep 330 lakásában, "a lakók által felhalmozott tartozások miatt'". Az ott élők birtokvédelmi kérelmet nyújtottak be a város jegyzőjéhez, aki háromnapos határidővel hatósági határozatban kötelezte a kazánok tulajdonosát, a Stopping Hungária Kft.-t. a szolgáltatás visszaállítására.

Bóka Viktor jegyző az MTI-nek elmondta: a lakótelep öt társasházának három közös képviselője hétfőn reggel jelezte a központi fűtés leállítását, s kérte a birtoksérelem megállapítását.

A helyszínre küldött szemlebizottság megállapította a birtoksérelmet, azt, hogy a szolgáltató hétfő reggel óta a lakásokban csak temperáló fűtést biztosít, amely nem elégséges az életvitelszerű ott tartózkodáshoz. A város jegyzője ezért még hétfő délután határozatban szólította fel a kazánok tulajdonosát a szolgáltatás visszaállítására, s erre háromnapos határidőt jelölt meg.

Ha a szolgáltató az adott idő alatt nem tesz eleget a határozatban foglaltaknak, félmillió forint bírsággal sújthatják, a hatóság pedig rendelkezik a fűtés visszaállításáról. A jegyző döntése ellen nincs jogorvoslati lehetőség.

Bár a szolgáltató 15 napon belül bírósághoz fordulhat, annak a határozat végrehajtását tekintve nincs halasztó hatálya - tájékoztatott Bóka Viktor.

A jegyző határozatát már hétfőn kézbesítették a Stopping Hungária Kft. ügyvezetőjének, aki bár decemberben "aggályos" körülmények között eladta cégét egy, a közép-amerikai Belize városában bejegyzett Stopping Holding Kft. nevű vállalkozásnak, a tulajdoni lap szerint változatlanul a hőszolgáltatást biztosító kazánok tulajdonosának számít.

A fűtésszolgáltatást rendesen fizetők érdekeik védelmében ideiglenes rendelkezést kérve korábban a bírósághoz is fordultak. Az ügyben január 20-ra tűzte ki a tárgyalást a bíróság. A lakótelepen nem először szünetelteti a fűtést a szolgáltató. Októberben rövid időre leállt a hőszolgáltatással, csak temperáló fűtést biztosított a Stopping Hungária Kft.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kucsera Róbert, a cég ügyvezetője akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy azért kényszerült erre a lépésre, mert nyolcmillió forint fűtési díjjal tartoznak a lakók, s emiatt nem tudott fizetni a gázt biztosító E.ON-nak.A vállalkozás annak érdekében, hogy biztosítani tudja a fűtés zavartalanságát, mintegy 40 millió forint hitelt vett fel, s a múlt év végére gyakorlatilag fizetésképtelenné vált. Az ügyvezető tájékoztatása szerint a lakók fűtéstartozása időközben tovább nőtt, 8,5-9 millió forintra emelkedett.

A cég új tulajdonosa - aki nem kívánja felfedni a kilétét - decemberben azt kérte a lakóktól, hogy a fűtésszolgáltatás feltételeként írjanak alá egy tíz évre szóló szolgáltatási szerződést. Azt azonban a lakótelepen élőknek csak a töredéke írta alá, így hétfőn leállították a lakótelepen a fűtést.

A helyzet rendezésére, s a lakók fizetési hajlandóságának felmérésére az önkormányzat a közelmúltban tett egy üzleti ajánlatot a Stopping Hungária Kft.-nek, a cég ügyvezetője azonban nem kívánt élni a lehetőséggel.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?