27 °C Budapest

A Mercedes 160%-on pörgeti Kecskemét lakáspiacát

2010. december 21. 09:02

A bérleti díjak körülbelül 30-50%-os emelkedését hozta a Kecskemét környéki ingatlanpiacon a Mercedes-beruházás. A KSH adatai szerint az idei első félévben 60%-kal több használatbavételi engedélyt adtak ki a hatóságok, mint egy évvel korábban. A helyi piaci szereplők szerint érzékelhető áremelkedés figyelhető meg - írja a Világgazdaság.

Egy a dolgozóknak szánt lakóparkot pár hete adtak át, de a legnagyobb érdeklődés a hagyományosan bérletben gondolkodó cég miatt a bútorozott, minimum egy évre bérelhető lakásoknál és családi házaknál tapasztalható.

Helyi ingatlanpiaci szakemberek megfigyelése szerint a bérleti díjak 30-50%-kal is emelkedtek. Az eddigi keresletet a gyár építői generálták, lassan azonban érkeznek az üzem majdani dolgozói is. A németek jellemzően a bérleményeket keresik, ennek megfelelően a városban és a környéken már most egyre kevesebb a kiadható lakás és családi ház.

A gyártási folyamatok beindításához és a helyi dolgozók kiképzéséhez 300 német Mercedes alkalmazottra lesz szükség, egy részük már itt lakik, a többiek a közeljövőben költöznek ide. A korábbi hírek szerint a gyár teljes dolgozói létszáma 2500 fő körül lesz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?