18 °C Budapest

Hitelcsapdában a TV2 celebje, pedig milliókkal dobálózik

2010. december 21. 04:44

Korábban sem kertelt, legszívesebben egy irgalmatlan sallert nyomna le a hitelügyintézőjének, majd elküldené melegebb éghajlatra a tanácsadóját Rákóczi Ferenc, a hétköznaponként a TV2-n futó 40 milliós játszma című műsor játékvezetője. Hiába játszik nap, mint nap hatalmas pénzkötegek között, saját bevallása szerint húsz évre előre el van adósodva.

A 40 milliós játszma műsorvezetőjét sem kímélte a válság, a megemelkedett törlesztőrészletekről a Best-nek adott interjújában beszélt: "Soha nem foglalkoztam a pénzzel, ha volt, elbuliztam, elutazgattam. Amikor Judittal összeköltöztünk, és jött Panka, semmilyen megtakarításunk nem volt. Hitelből vettünk mindent, ezért most húsz évre előre el vagyunk adósodva! A múltkor azt számolgattam, hogy jobban járnánk, ha albérletbe mennénk, mert a válság miatt irgalmatlanul felmentek a törlesztőrészletek" - mondta Rákóczi Ferenc.

 

A műsorvezető a főnyeremény felével is beérné

Korábban úgy nyilatkozott, hogy legszívesebben egy taslival nyitna, ha újra tárgyalhatna a hiteléről az egykori tanácsadójával. A műsorvezető és párja a kislányuk érkezésekor vágtak bele a közös otthon megteremtésébe, ekkor vásárolták meg a 70 négyzetméteres lakásukat. Megfelelő tőke híján a vételár kiegyenlítéséhez svájci frank alapú lakáshitelt vettek fel.

Korábban:
Erre mennek el Fábry Sándor milliói
Ennyit keres Stohl András

Ma is ennek a hitelnek a törlesztőrészleteit nyögik, a műsorvezető elmondása szerint az emelkedés mértéke eléri a százezer (!) forintot. Ennyit lecsípni a havi bevételekből nem könnyű, és mivel alig volt félretett pénzük, a családfő szinte éjjel-nappal dolgozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A CHF/HUF árfolyam alakulása az elmúlt három évben (Forrás: portfoliofinancial.hu)


Nehezen tudták megszokni az egyre nagyobb összegekről szóló csekkek látványát, a frank árfolyama pedig egyre csak távolodik az egykori 145-ös szinttől. Rákóczi Ferenc elmondta, hogy már akkor érezte, hogy ebben a történetben lesz még néhány csavar, amikor megkapták az első olyan csekket, melyen kereken ötvenezer forinttal több szerepelt, mint az induló összeg. Feltette a kérdést, hogy hova tovább, de a válasz egyelőre az, hogy felfelé.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?