19 °C Budapest

Drágulhat az energia

2010. november 9. 09:02

Több ezer forinttal emelkedhetnek a számlák, ha a kormány feloldja a nyár óta hatályos áremelési stopot. Orbán Viktor vasárnap nyilatkozott a Hír Televíziónak az energiaár moratórium esetleges megszűnéséről - írja a Napi Gazdaság.

A szolgáltatók mindenképpen indokoltnak tartanák a drágulást a szektorra kivetett válságadó és az importárak emelkedése miatt. Már az idén is emelni kellett volna, és az árak befagyasztása milliárdos bevétel kiesést jelentett a társaságoknak.

A kormány jelenleg Oroszországgal tárgyal a földgázszállításról, és a megbeszélések utána az sem kizárt, hogy számunkra kedvezőbb megállapodás jön létre. A térségben már minden ország megkötötte az új egyezséget az orosz féllel. 

Barta Judit, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint már az idén indokolt lett volna a 10 százalék körüli energia-áremelés. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Témába vágó hír még, a Robin Hood adó további két évig (2013. január elsejéig) történő maradása. Az indoklás szerint a távfűtött lakóépületek és lakások energiatakarékossági felújításának finanszírozását fedeznék az adóból.


 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?