Drágulhat az energia

2010. november 9. 09:02

Több ezer forinttal emelkedhetnek a számlák, ha a kormány feloldja a nyár óta hatályos áremelési stopot. Orbán Viktor vasárnap nyilatkozott a Hír Televíziónak az energiaár moratórium esetleges megszűnéséről - írja a Napi Gazdaság.

A szolgáltatók mindenképpen indokoltnak tartanák a drágulást a szektorra kivetett válságadó és az importárak emelkedése miatt. Már az idén is emelni kellett volna, és az árak befagyasztása milliárdos bevétel kiesést jelentett a társaságoknak.

A kormány jelenleg Oroszországgal tárgyal a földgázszállításról, és a megbeszélések utána az sem kizárt, hogy számunkra kedvezőbb megállapodás jön létre. A térségben már minden ország megkötötte az új egyezséget az orosz féllel. 

Barta Judit, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint már az idén indokolt lett volna a 10 százalék körüli energia-áremelés. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Témába vágó hír még, a Robin Hood adó további két évig (2013. január elsejéig) történő maradása. Az indoklás szerint a távfűtött lakóépületek és lakások energiatakarékossági felújításának finanszírozását fedeznék az adóból.


 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22