14 °C Budapest

Megszólalt Orbán: januártól gázáremelés?

Pénzcentrum
2010. november 8. 10:02

Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi kormányülés előtt úgy nyilatkozott a HírTV-nek, hogy a kormány meg fogja vizsgálni, milyen feltételek mellett tartható életben 2011-ben is az energiaárakra még júniusban kihirdetett moratórium. A televízió portálján megjelent írás szerint lehetséges, hogy januártól emelkedik a gáz ára.

A megjelent információk szerint Orbán Viktor szerint lehetséges, hogy csak ebben az évben képesek befagyasztani az energiaárakat, és a következő évben már nem. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a késő estig tartó kormányülés szünetében azt mondta, hogy a kormány meghallgatta a gázárkérdésért felelős fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás beszámolóját, azonban ezt követően nem született döntés a témában.

 


Júniusban a kormány azzal a bejelentéssel hirdetett ki ármoratóriumot a lakossági energiaárakra, hogy azok mindaddig életben lesznek, amíg nem sikerül megállapodni a szolgáltatókkal egy új, a lakossági fogyasztók számára méltányosabb árképzési rendszer kialakításáról. Az új árképlet kidolgozásával kommunikált határidő több ízben csúszott már, ráadásul a tárgyalások során nemrég bejelentették az energetikai válságadót is, amelynek terhei az ármoratórium alatt lévő egyetemes szolgáltatókat is sújtja.

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani. Bencsik hangsúlyozta, hogy a kormány a jövőben is magánál tartja majd az ármeghatározás jogát.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem