31 °C Budapest

Megszólalt Orbán: januártól gázáremelés?

Pénzcentrum
2010. november 8. 10:02

Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi kormányülés előtt úgy nyilatkozott a HírTV-nek, hogy a kormány meg fogja vizsgálni, milyen feltételek mellett tartható életben 2011-ben is az energiaárakra még júniusban kihirdetett moratórium. A televízió portálján megjelent írás szerint lehetséges, hogy januártól emelkedik a gáz ára.

A megjelent információk szerint Orbán Viktor szerint lehetséges, hogy csak ebben az évben képesek befagyasztani az energiaárakat, és a következő évben már nem. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a késő estig tartó kormányülés szünetében azt mondta, hogy a kormány meghallgatta a gázárkérdésért felelős fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás beszámolóját, azonban ezt követően nem született döntés a témában.

 


Júniusban a kormány azzal a bejelentéssel hirdetett ki ármoratóriumot a lakossági energiaárakra, hogy azok mindaddig életben lesznek, amíg nem sikerül megállapodni a szolgáltatókkal egy új, a lakossági fogyasztók számára méltányosabb árképzési rendszer kialakításáról. Az új árképlet kidolgozásával kommunikált határidő több ízben csúszott már, ráadásul a tárgyalások során nemrég bejelentették az energetikai válságadót is, amelynek terhei az ármoratórium alatt lévő egyetemes szolgáltatókat is sújtja.

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani. Bencsik hangsúlyozta, hogy a kormány a jövőben is magánál tartja majd az ármeghatározás jogát.

 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?