Megszólalt Orbán: januártól gázáremelés?

Pénzcentrum
2010. november 8. 10:02

Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi kormányülés előtt úgy nyilatkozott a HírTV-nek, hogy a kormány meg fogja vizsgálni, milyen feltételek mellett tartható életben 2011-ben is az energiaárakra még júniusban kihirdetett moratórium. A televízió portálján megjelent írás szerint lehetséges, hogy januártól emelkedik a gáz ára.

A megjelent információk szerint Orbán Viktor szerint lehetséges, hogy csak ebben az évben képesek befagyasztani az energiaárakat, és a következő évben már nem. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a késő estig tartó kormányülés szünetében azt mondta, hogy a kormány meghallgatta a gázárkérdésért felelős fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás beszámolóját, azonban ezt követően nem született döntés a témában.

 


Júniusban a kormány azzal a bejelentéssel hirdetett ki ármoratóriumot a lakossági energiaárakra, hogy azok mindaddig életben lesznek, amíg nem sikerül megállapodni a szolgáltatókkal egy új, a lakossági fogyasztók számára méltányosabb árképzési rendszer kialakításáról. Az új árképlet kidolgozásával kommunikált határidő több ízben csúszott már, ráadásul a tárgyalások során nemrég bejelentették az energetikai válságadót is, amelynek terhei az ármoratórium alatt lévő egyetemes szolgáltatókat is sújtja.

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani. Bencsik hangsúlyozta, hogy a kormány a jövőben is magánál tartja majd az ármeghatározás jogát.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?